Brňanky totiž po dobrém startu, kdy si vytvořily až šestnáctibodové vedení, postupně o svůj náskok přišly a Karu ve třetí čtvrtině pustily až do sedmibodového vedení. „Trutnov nám dal nějakou trojku a my začaly trochu panikařit. Najednou byl rozdíl jen pět bodů a vezlo se to s námi dál," zdůvodnila Švrdlíková, s patnácti body nejlepší střelkyně Valosunu.

„Chtěly jsme si vedení udržet rozhodně delší dobu. Snad se nám to povede v dalším domácím utkání," mrzel trutnovskou pivotku Lenku Pazderovou ztracený náskok.

Na začátku poslední čtvrtiny hráčky Valosunu vyrovnaly a přesto, že se jim soupeřky několikrát přiblížily na dostřel, výhru uhájily i v napínavé koncovce. „Pořád jsem si říkala, že na obrat máme dost času. Když jsme hrály na rychlé přihrávky, Trutnov nám nestačil. Závěr pak byl hodně vypjatý. Na jednu stranu nás těsná výhra psychicky posílí do dalších zápasů, na druhou jsme mohly pošetřit nějaké síly," přemítala Švrdlíková.

Loni si brněnské basketbalistky vylámaly zuby na totožném soupeři ve stejné fázi play off. S Karou tehdy přitom už vedly 2:1 na zápasy a rozhodující klání za stavu 2:2 se hrálo na jejich palubovce.

I letos se dá čekat dramatická série. To napověděla i první dvě střetnutí. „Oba soupeři jsou na sebe dobře připravení. Rozhoduje každá chyba," podotkla Pazderová.

„S Trutnovem se můžeme určitě směle měřit. V prvním duelu nám to u nich nevyšlo jen díky tragickému začátku. Zbytek už jsme odehrály dobře," přidala Švrdlíková.

Na hráčkách obou týmů šlo vidět, že jde o hodně. Všechny bojovaly o každý balon. „Nepřijde mi, že by to bylo s Trutnovem zvlášť tvrdé. Jen už jde o play off a každá basketbalistka k tomu tak přistupuje," komentovala Švrdlíková.

„Zrovna s Valosunem žádný problém nemáme. Prostě se hraje jen s velkým nasazením," odmítala Pazderová větší emoce.

Další zápas čtvrtfinálové série se hraje v sobotu v půl šesté odpoledne na palubovce Trutnova.

Valosun Brno - Trutnov 71:68

Čtvrtiny: 15:11, 21:20, 12:20, 23:17. Nejvíc bodů: Švrdlíková 15, Mrhálková a Vlková po 12, Sedláková 11 – Pazderová 17, Cadyová 12, Ovsíková 11. Stav série: 1:1.