Třiatřicetiletý Hron se představí v prestižním dvoudenním klání s názvem Kunlun Fight 15. Do ringu v čínském Nankingu půjde 64 bojovníků. „Jde o patnáctý turnaj v řadě, ale tento se vysílá do celé Číny a má ho podle organizátora sledovat čtyři sta milionu lidí. Je to velká akce a zápasí tu hodně jmen ze světa, hlavně Nizozemci v čele s Rico Verhoevenem a Andym Souwerem," hlásí z přímo dějiště bojovník Muay Thai Brno.

Českou profesionální jedničku supertěžké váhy čeká v neděli okolo poledne středoevropského času první kolo šestnáctičlenné pyramidy dle pravidel K-1. Utká se s Ukrajincem Romanem Krykliou. „Je to mladý talent, který trénuje v Minsku ve stejném týmu jako Alexej Ignašov, se kterým už jsem se utkal. Kdybych nevěřil, že vyhraju, nejdu zápasit. Je to moje práce a musím ji precizně plnit i v přípravě, na výmluvy pak není prostor. A štěstí přeje připraveným," upozorňuje gladiátor s přezdívkou Chřestýš.

Společně s trenéry Alexandrem Bogunem a Karlem Kaiserem připravili taktiku. „Pokusím se mu rozbít přední nohu při jeho útoku dlouhým direktem, který používá a nohu si nekryje. Budu používat pravý hák, protože se točí doprava z mého pohledu. Uvidíme, co bude platit," popisuje Hron. V případě vítězství natáhne svou tříletou sérii bez porážky už na čtrnáct zápasů a v březnu se do Číny vrátí k dalšímu kolu turnaje.

Sedminásobný mistr světa několika organizací a první československý bojovník v nejprestižnější světové soutěži Glory odcestoval už před Vánoci s koučem Kaiserem do Thajska na přípravu, kterou zajistil organizátor. Na ostrově Koh Samui trávil i Štědrý den. „Vůbec jsem nevnímal, že jsou Vánoce. Ráno jsem si dal místo cukroví ovoce a trénink," směje se.

Sparing mu dělal Jahfarr Wilnis, kterého před rokem porazil a taky se účastní Kunlun Fightu. „Pak jsme byli chvilku na pláži s partou lidí z České republiky, které jsme tam potkali a náhodou se známe z turnajů u nás. Večer jsem měl zase trénink s Karlem na lapách a štědrovečerní večeři tvořilo kuře, zelenina, mořské plody a rýže," sděluje Hron.

Vánoční pohodu si udělal ještě doma před odletem. „I dárky jsme si rozdali. Mám tři sestry a dvě jsou ještě malé, takže měly Štědrý den dvakrát a aspoň si to užily," povídá absolvent Fakulty sportovních studií Masarykovy univerzity v Brně.

O něco hůře nesl vánoční odloučení od domova jeho kouč Kaiser. „Má rád domácí kuchyni a tohle mu nesedí, ale statečně to zvládá. Každý den se mi věnuje, musím ho pochválit," culí se Hron.

V Thajsku trénoval v moderní tělocvičně Super Pro Samui a na prohlídku ostrova se dostal jen při natáčení spotů pro čínskou televizi. „Vyvezli nás k vodopádům uprostřed ostrova a k jednomu klášteru. Jinak trénink a relaxace," říká thajboxer, který si užil i krmení slůněte.

Po zápase se vrátí na ostrov Koh Samui, kde bude ještě deset dní. „Naplánovali jsme si dovolenou předtím, než jsem přijal zápas. Přiletí za mnou i taťka, Zdeněk Pernica (boxer Muay Thai Brno – pozn. red.) a další kamarádi z Brna. Trochu si odpočinu a pokud budu po zápase v pořádku, začnu s tréninkem," doplňuje a přidává novoroční přání. „Všem fanouškům děkuji za podporu a přeji hodně štěstí a zdraví. Dál sledujte bojové sporty a podporujte své oblíbené bojovníky. Velké poděkování patří i sponzorům, bez nichž tady nejsem," uzavírá Hron.