Od porážky Tanga v Praze uběhlo už šest dní, v brněnském celku se s ní však pořád nesrovnali. Podle prezidenta futsalového klubu Jiřího Štěrby byl výsledek zápasu druhého zápasu čtvrtfinále play off nejvyšší soutěže jasný předem. „Sudí Bohemku v kritických chvílích podrželi,“ tvrdí.

Páteční zápas leží vám jako šéfovi klubu stále v žaludku. Proč?
Někdy jdete do zápasu s tím, že hráči na druhé straně, jsou sami o sobě zárukou vyhecované série, což jsem ovšem u Bohemky nepředpokládal a ono se to také částečně potvrdilo. Ale zápas v Praze mi otevřel oči a ukázal, že v play off rozhodují i jiné okolnosti, než jen hráči na palubovce.

Co se konkrétně stalo?
Realizační týmy mohou pro úspěch v zápase a postup udělat mnohem více, než sebelépe trénovaní hráči. To nám Bohemians ukázali v plné míře. Osobně jsem byl už po předzápasové poradě s delegáty a rozhodčími přesvědčený, že z Prahy výhru nepovezeme.

Takže se nerozhodovalo na hřišti?
Nechci tady snižovat výkon domácích hráčů, ale sudí je prostě v kritických momentech podrželi. Znovu ovšem musím opakovat, že i přes tuto nepřízeň, jsme měli na to, změnit předem daný scénář zápasu. Naše přesvědčení o ovlivnění zápasu jsme podepřeli námitkou na výkon sudích. Vzápětí jsme dostali další lekci. Domácí realizační tým v úterý oznámil, že dévédéčko z utkání, které jsme si vyžádali, kvůli technickým problémům nedostaneme.

A vaše reakce?
Uděláme pro náš tým maximum. Můžu Bohemce slíbit, že v pátek budou naši hráči na palubovce třeba žrát syrové maso, jak prohlásil po zápase jeden vysoký svazový funkcionář (Otakar Mestek, předseda komise futsalu ČMFS – pozn. red.). Jednoho se Pražáci bát nemusejí. Do rozhodčích nepůjdeme.

Názor Bohemians

vyjádření předsedy klokanů Dalibora Svobody
o rozhodčích: „Rozhodování sudích bylo špatné na obě strany. Určitě bych neřekl, že byl náš domácí zápas s Tangem řízený tendenčně. Ti sudí to spíš neumí, než že by chtěli nějakým způsobem ovlivnit zápas. Samozřejmě je možné, že podlehli domácímu prostředí“
o záznamu ze zápasu: „Zatím mě nepřišla žádná oficiální žádost ani od Tanga, ani od svazu. Zřejmě šlo o ústní dohodu mezi panem Štěrbou a hlavním pořadatelem. Proč a jestli vznikla nějaká prodleva, to nemám tušení. Já s posláním DVD nemám problém.“