„Volala mi sestra, že Elena stojí na dvoře. Byla jsem hodně překvapená," přiznala ředitelka závodu Lenka Sekaninová.

Sidnevová nedala v soběšickém areálu Panská lícha svým soupeřům šanci. „Stačí se podívat na procenta od rozhodčích a je jasné, že byla nejlepší. Přijela, zvítězila a zase odjela," prohlásila Sekaninová na adresu vítězky.

Radost měla i z výsledků v malé rundě. Tam totiž zvítězila její sestra Šárka Charvátová před tradičním rivalem Fabriziem Sigismondim. Ve velké rundě se Čechům tolik nedařilo. „Měli jsme tu výborné koně. Kdyby některý z domácích jezdců uspěl, šlo by o velké překvapení," upozornila šéfka akce.

Třídenní podnik si tradičně nenechalo ujít množství milovníků koní. „V neděli bylo úplně plno. Počítáme, že se tam mohlo vystřídat kolem tří tisíc lidí," odhaduje ředitelka závodu.

Ta v minulých týdnech zažila pořádnou honičku. Podle reakcí účastníků se ale snaha brněnských pořadatelů vyplatila. „Žádné komplikace nás nepostihly. Šlo to jako každý rok. Jen postupem času máme pořád sehranější tým. I tak člověk občas lítá jako blázen. Závody se ale líbily i zahraničním trenérům, chválili nás," pochlubila se Sekaninová.