Imos po třetí porážce v řadě zůstává poslední v tabulce, ale dál cítí zlepšení. „Soupeř byl hratelný. V zápase jsme udržovaly rozdíl kolem deseti bodů, ale čtvrtá čtvrtina nám střelecky vůbec nevyšla," posteskla si nad porážkou o patnáct bodů v poslední části hry.

Brňanky zlobila zejména americká pivotka Chiney Ogwumikeová, která v utkání zaznamenala 22 bodů. „Dělaly jsme chybu v tom, že jsme byly až za ní, ne před ní. Těžko se na ni hrálo, je hodně udělaná," uznala Mainclová.

Osmnáctiletá pivotka v brněnském dresu bojuje pod košem ve spolupráci s Američankou Jennou Smithovou. „Občas mi poradí, jak se mám postavit. Snažím se s ní mluvit anglicky, česky moc nerozumí. Občas něco česky prohodí, ale spíš v žertu," popisovala vzájemnou komunikaci.

Ve Schiu talentovaná basketbalistka, která v utkání odehrála 23 minut, ocenila atmosféru v hale. „Je menší, ale o to víc fandění vynikne. Domácí hráčky měly dobrý kotel," vyzdvihla.

V dalším kole čeká české vicemistryně ve středu na domácí palubovce polská Toruň, která coby nováček Euroligy už porazila turecký Agü Spor. „Výsledky soupeřů moc neřeším. Pro nás je to zápas, ve kterém chceme jít za výhrou," dodala Mainclová.

jak to viděl kouč:

„Je to velká škoda. Tři čtvrtiny jsme hráli slušný basketbal, dařilo se nám udržet soupeře na rozdílu deset až patnáct bodů. Bohužel ve čtvrté čtvrtině jsme soupeři podlehli 8:23, čímž jsme pokazili výsledek. Ztrát v poslední čtvrtině jsme měli tolik, co v celém utkání. Pod košem se hojně prosazovala Ogwumike, kterou jsme neubránili, a navíc se našim oporám nedařilo v útoku."

trenér Imosu Jan Bobrovský