V pavoucích po osmi hráčkách Štrbíková i hodonínská rodačka Hadačová vyhrály bez problémů první kolo, ale v boji o finále ztroskotaly. Obě prohrály sedmisetové bitvy.
Skvěle rozehraný zápas měla v semifinále Štrbíková. Česká dvojka vedla nad Polkou Natalií Partykovou 3:2 na sety a 4:0. Ve zbývajícím průběhu ale dominovala dvojnásobná paralympijská vítězka a Štrbíkové povolila jen šest míčů.

Hadačová hrála semifinále se Španělkou Sarou Ramirezovou a po nevyužitých setbolech v první sadě rychle prohrávala 0:3 na sety. Nevzdávala se, bojovala a vyrovnala na 3:3. V rozhodující sadě vedla 8:6, ale set i zápas ztratila.
V sobotu je na pořadu třetí fáze kvalifikace, v které se opět hraje ve čtyřech minipavoucích o další čtyři olympijská místa. Závěrečný den kvalifikace se v neděli střetne 16 hráčů a hráček k.o. systémem o tři poslední postupová místa.
Čeští muži v Lucemburku propadli. Petr Korbel, Dmitrij Prokopcov a Josef Šimončík skončili už ve skupinách. Poslední šancí na účast v olympijském turnaji je květnová světová kvalifikace v Dauhá, kde se budou ale rozdávat už jen dvě místa.
Český stolní tenis má jistotu minimálně jedné hráčky v olympijském turnaji. Na základě postavení v žebříčku ITTF si účast zajistila břeclavská rodačka Iveta Vacenovská.