A zůstane jím až do konce víkendu. Do „Veselého sportování na Veselé“ se zapojí stovky sportovců, od žáčků po profesionály. Soutěžit se bude ve streetbalu, plážovém fotbale a beachvolejbale.

Kulturní festival „Brno, město uprostřed Evropy“ se tak letos rozrůstá o pestrý sportovní program. „Rádi bychom, aby se z této akce určené pro celou rodinu stala do budoucna tradice,“ říká Vladimír Koudelka ze spolupořádající agentury Sportmedia.

Sportovní klání zahájí ve čtvrtek 31. 5. turnaj mládežnických družstev A Plus OHL ŽS Brno ve streetbalu, páteční dopoledne pak bude věnováno dětem. Soutěží ve streetbalu a plážovém fotbale se zúčastní desítky dětí brněnských základních škol. „Jedná se spíš o exhibici, než o masovost. Přesto čekáme zejména v pátek dost velkou účast. Mládežnická základna je tu hodně široká,“ přibližuje Jakub Koudelka z České streetballové federace.

Vrcholem pátečního programu bude soutěž ve smečování za umělého osvětlení a exhibice ve streetbalu a plážovém volejbale. Těch se zúčastní jak brněnské legendy obou sportů, tak současní hráči a hráčky brněnských ligových družstev. Třeba Vlastimil Havlík a Kamil Brabenec, Eva Vítečková s Ivanou Večeřovou z Žabovřesk a také někteří basketbalisté z A Plus Brno. „Vše je naplánováno tak, aby akce vyvrcholila před závěrečným velkým ohňostrojem,“ objasňuje Jakub Koudelka.

O víkendu se pak jedinečná možnost zasportovat si přímo v centru města naskytne široké veřejnosti. V pavouku fotbalového turnaje lze přitom narazit třeba na prvoligové fotbalisty 1. FC Brno, tým Karla Jarůška, či na hokejisty Komety. Beachvolejbalového turnaje se zase zúčastní například Martin Klapal z JMP Brno.

Ve hře jsou navíc zajímavé ceny, třeba tandemový seskok padákem. Přihlášku do některého z turnajů je možné podat do zítřka na adrese www.bcbrno.cz.