„Prostě nám to nejde. S jedním gólem se vyhrát nedá. Herně to nebylo vůbec špatné, bohužel v koncovce se neuvěřitelně trápíme," posteskl si vedoucí sudoměřického mužstva Jan Klauža starší.

Celku z Hodonínska k výhře nepomohla ani nová posila. Z Rigumu se do Sudoměřic přesunul David Helešic. Šikovný útočník podal proti Malenovicím velmi dobrý výkon. Zkušeného forvarda chválil i Kaluža. „V úterý k nám přišel na trénink a ve čtvrtek už jsme mu vybavili registraci. Hrál opravdu dobře," pronesl dlouholetý sudoměřický funkcionář.

Střelecké trápení však neutnul ani Helešic. Vyložené šance měli i další hráči. Proti výtečně chytajícímu brankáři Ternovi neuspěl kapitán Kaluža ani střelci Hujsa s Michalem Tóthem.

Proti bývalému klubu dobře zahráli mazáci Rzesotto s Jankovičem, kteří měli společně s Ternou zásadní podíl na výhře Malenovic.

Hosty poslal do vedení v 7. minutě Skyba. Slovácký celek dokázal odpovědět až v prostřední části. V oslabení se trefil Macháček, který tečoval ránu Stratila od modré čáry. Sudoměřice byly v prostřední části jasně lepší, ale druhý gól nepřidaly.

Naopak na začátku třetí třetiny znovu udeřili hosté. Gólmana Komendu překonal ve 31. minutě Marek Navrátil. I když se Jihomoravané snažili, porážku již neodvrátili.

„Hokejbalově to byl výborný zápas. Diváci si přišli na své. Klukům nemohu upřít snahu. Hráli jsme opravdu dobře. Kdybychom dali v první třetině gól, tak by to jinak vypadalo. Bohužel nám to tam teď nepadá a na každý gól se neuvěřitelně nadřeme," dodal Kaluža.

Sudoměřice mají před sebou dva venkovní zápasy. V neděli dopoledne se představí v Poličce, podzimní část zakončí o týden později v České Třebové.

1. NHBL

SK Sudoměřice – TJ ACS Malenovice SV 1:2 (0:1, 1:0, 0:1)

Branky: 28. Vladimír Macháček – 7. Milan Skyba, 31. Marek Navrátil

Střely na branku: 33:26. Vyloučení: 1:2. Využití: 0:1. V oslabení 1:0. Diváci: 80.

Sudoměřice: Komenda – Dinka, Ivánek, Stratil – Chovanec, Kaluža, Hujsa, Mišík, M. Tóth, Rapant, Helešic, Macháček, D. Tóth.