Z nejrůznějších důvodů chyběli chyběla sehraná čtveřice Cupák, Lacko, Sýkora a Vlach. Přesto drželi míč častěji hráč Helasu. „Hodně jsme ztroskotávali na brankáři Gerčákovi, to je reprezentační gólman. A kdybych před poločasem proměnil desítku, mohl zápas vypadat úplně jinak. Byl by to gól na 2:2," vracel se šestadvacetiletý hráč k situace, po které jen zvonila tyč Gerčákovy branky.

Mladý celek Helasu rok v nejvyšší soutěži chyběl a ani po návratu si neužil své domácí „prvoligové" prostředí v hale ve Vodově ulici. „Nečekal jsem, že do Bohunic přijde v pátek večer tolik lidí. Stovka tam asi byla, což bylo super," hlásil Švihálek.

Ten se přes neproměněnou standardku gólu dočkal. Nakonec. Padl až dvě minuty před závěrem zápasu. „Kdy jsme naposledy dal branku v první lize? Asi v předminulé sezoně, ale už si nevzpomínám. Žádné statistiky si nevedu," usmíval se.

Zachmuřená tvář není na místě. I když Helas žádný bod nevytěžil, jeho trenér a klubový šéf Jan Loup byl spokojený se hrou. „Nijak jsme porážku nehrotili, hlavu nevěšíme. Šlo o první kolo. Vždyť hraje futsal pro zábavu, nejsme žádní profesionálové. Určitě nás čekají lehčí zápas. Třeba už teď v Plzni určitě můžeme bodovat," podotkl reprezentant České republiky v malé kopané.