Jediným jistým,a výrazným oslabením je konec sekretáře Václava Kubíčka. Fanoušky klubu ale hlavně zajímá, jestli na palubovce uvidí nové tváře. „Měli jsme vytipované hráče, o kterých ale víme, že nepřijdou. Chtěli jsme Marka Kopeckého z Bohemky. Zmiňovalo se i jméno Davida Cupáka, toho ale chce Helas v nejvyšší soutěži udržet. A mají o něj zájem i další kluby," prozradil dvě neuskutečněné posily prezident klubu Jiří Štěrba.

Brněnský futsal čeká po roční přestávce znovu dvojnásobné zastoupení a tedy i dva vypjatější zápasy. „Těším se na derby, tak jako vždycky. Ale už to nebude vypadat tak, jako kdysi. Kádr Helasu hodně změnil, omladil. Noví hráči nejsou tak postižení rivalitou. Ale to neznamená, že zápasy nebudou mít náboj. Snad si lidi najdou cestu do haly," přeje si Šterba.

Ten si v minulé sezoně myslel, že futsalový hlad v Brně pošle na zápasy Tanga výrazně víc lidí. Konkurenční klub hrál o patro níž. „To se nakonec nestalo. Návštěvy byly podobné, možná i trochu menší," přibližuje boss brněnského klubu.

Se svými spolupracovníky nezahálí, i když konkrétní výsledky zatím vidět nejsou. Na práci má například vyjednávání s plzeňským Indossem o prodloužení angažmá důrazného Michala Kovácse na jihu Moravy. „Byl u nás jen na hostování. Zatím máme rozdílné názory na přestupní částku. Takže jeho také zatím nemáme jistého," tvrdí klubový prezident, který zatím ani neprozradil odchody z klubu.

„Všichni hráči, hlavně ti starší, mají svůj strop. V minulé sezoně nám sedla základní část, pak nám nevyšlo čtvrtfinále s Bohemkou. To byla otázka momentální formy," vrací se Štěrba k minulé sezoně.

V ní chtělo Tango Chrudim potrápit. Toto léto jsou jeho prohlášení střízlivější. Otázka je, na co kádr má. Na finále asi jo, na vítězství v lize těžko. To znamená porazit Era-pack ve třech z pěti zápasů. To není reálné, pokud za ně hrají Brazilci nebo bratři Marešovi," přiznává muž, který před pětadvaceti lety Tango zakládal.

Na posily před čtvrtou prvoligovou sezonou si ale letošní čtvrtfinalista zatím musí počkat.