Už z nich poskládají celou čtyřku. Jenže to by nejdřív museli být všichni zdraví. Zahraniční akvizice futsalového Tanga zatím pronásledují zranění. Mimo hru jsou letní posily Raphinha a Rodrigo Taverna, a proto vedení klubu sáhlo k angažování dalšího Brazilce Rogerinha. „Trenér si přál levonohého krajního hráče. Je ambiciózní, chce se ukázat. Doporučil nám ho Rodrigo," vysvětluje sportovní manažer brněnského týmu Václav Kubíček.

Raphinha i Taverna momentálně diváky brazilskou futsalovou sambou nebaví. Oba léčí zranění. „Už trénují, posilují, ale nechceme v otázce jejich návratu nic uspěchat, vše směřujeme k play off," doplňuje Kubíček.

Dvaadvacetiletý Rogerinho do třetího týmu tabulky nejvyšší soutěže zapadl bez problémů. „Je snaživý, má zájem se učit jazyk. Právě v tom přidává nadstavbu oproti futsalu," těší hrajícího asistenta trenéra Radima Vlčka.

K dalšímu posilování Tango sáhlo také právě kvůli početné marodce. „Platově jsou cizinci srovnatelní s domácí futsalovou špičkou, ale náklady na ně ještě zvyšuje bydlení. Někde hlavu složit musejí," podotýká Kubíček.

Kvartet zahraničních hráčů uzavírá Španěl Javi, který v Brně studuje a klubu se přihlásil sám. Ačkoliv měl původně hrát pouze za rezervu, přesvědčil natolik, že již zasáhl do dvou ligových utkání a proti Hradci Králové dal gól.

Loňský finalista se v otázce Brazilců potýká s podobnými neduhy jako všichni ostatní. „Občas si chtějí hrát podle svého, ale zatím poslouchají, co po nich Marian Berky (hlavní kouč pozn. red) chce," říká Vlček, který letos naskočil do jednoho duelu. „Je fajn si s Brazilci zahrát. Nejvíc si rozumím s Rodrigem," zmiňuje.

Ačkoliv dvojice Jihoameričanů je v Brně už od léta, do češtiny se jí moc nechce. „Je to někdy svízel. V kabině rozumí nákresům, ale na velké rozmluvy to není," odhaluje asistent, který už se těší na kompletní kádr. „Až čas ukáže, jestli klub šel s cizinci správnou cestou," podotýká Vlček před pondělním městským derby s Helasem.

Cizinecká legie v dresu Tanga

Raphinha – 24 let, útočník
Země: Brazílie
Bilance v lize: 3 zápasy / 4 góly

Rogerinho – 22 let, útočník
Země: Brazílie
Bilance v lize: 1 zápas / 1 gól

Rodrigo Taverna – 30 let, obránce
Země: Brazílie
Bilance v lize: 3 zápas / 1 gól

Javi – 23 let, útočník
Země: Španělsko
Bilance v lize: 2 zápasy/ 1 gól