Atraktivní duel se ve sportovní hale TEZA hraje ve čtvrtek. Derby dvou jihomoravských rivalů vypukne v 19.40. „Jedno je jisté, hala bude plná,“ tvrdí manažer hodonínského Tanga Jiří Štěrba.

Oběma celkům jde o hodně. Hostující Helas je momentálně se čtyřiadvaceti body sedmý. V případě výhry se Brňané dostanou v tabulce před šestou Slavii. Domácí Hodonín má úplně jiné starosti. Tango je až desáté, navíc před jedenáctým Třincem, který se nachází na sestupové pozici, má náskok pouhého bodu.

Pokud by Chadzidis a spol. v derby zvítězili, dýchalo by se jim v závěru základní části mnohem lépe. V případě další ztráty si ale hodonínští futsalisté zkomplikují záchranářské práce. „Už je to sice jen krajské derby s Helasem, ale to čtvrteční bude mít historickou unikátnost v tom, že nikdy v minulosti nebylo Tango v pozici týmu, který velmi tvrdě bojuje o udržení v první lize,“ připomíná Štěrba.

Berkyho tým cítí zodpovědnost a šlágr bere velmi vážně. „Nejdeme si, jak se mnohdy říká, zápas si užít, ale jdeme se pokusit urvat a vybojovat další body, které by nás přiblížily k záchraně,“ říká známý funkcionář.

Tango tradičního protivníka nepodceňuje, i když Helas může hrát v klidu. „Soupeř v podstatě řeší spíše to, ze které pozice půjde do play off. Jsem zvědavý, jak se tohle všechno promítne do televizního zápasu,“ přemítá Štěrba.

Brňané by se však ve čtvrtfinále play off rádi vyhnuli obhájci z Chrudimi i favorizovanému Benagu. „Sedmý ani osmý nechce být snad nikdo,“ usmívá se kapitán týmu Rádio Krokodýl Helas Brno David Cupák.

V polovině listopadu se v hale Vodova radovali domácí hráči, kteří zdolali Tango 3:1. Podobný výsledek by Brňané jistě brali i ve čtvrtek večer. „Čeká nás velmi těžké utkání. Domácí potřebují vyhrát a udělat tak důležitý krok k záchraně. My zase chceme získat důležité body a vylepšit si pozici už v tak vyrovnané tabulce,“ přibližuje Cupák.

Zkušený futsalista ofenzivní partii neočekává. „Jak Tango, tak i my budeme chtít vycházet z dobré obrany,“ říká hostující kapitán.

Helas by měl v Hodoníně nastoupit ve stejné sestavě jako v Litoměřicích. Tango je kompletní. „Věřím, že k dobrému televiznímu utkání přispějí jak fanoušci hodonínského celku, tak i kvalitní rozhodčí. Věřím, že se bude na co dívat,“ dodává Cupák.

Derby ve sportovní hale TEZA startuje v 19.40, přímý přenos na ČT Sport začne o deset minut dříve.