Nováček letošního ročníku bojuje o postup mezi nejlepší čtyři celky se zručským Benagem. „Je to kvalitní a zkušený tým. Myslím, že rozhodovat bude už první zápas, v případě vítězství se naše šance na postup výrazně zvýší," vzhlíží kouč Helasu k pátečnímu duelu, ke kterému jeho svěřenci nastoupí od osmi hodin večer na hřišti soupeře.

Příprava byla důsledná, ačkoli času na trénink bylo málo. „Sledovali jsme soupeře na videu a nacvičovali nové standardní situace. Věříme v úspěch," odhaluje Loup.

V pátek vstoupí do čtvrtfinálové série také Tango, které rovněž v osm hodin večer hostí teplickou Balticfloru. Bronzový celek po základní části se nezříká role favorita, nicméně trenér Marian Berky upozorňuje na nebezpečí ze strany soupeře. „Spoléhá na zahraniční hráče Ricarda, Viniciuse, Viktora, Tavernu a Kardakova. Vedle nich jsou tam kvalitní domácí borci. Nemůžeme je podcenit. Ale věřím svému mužstvu i v postup, ačkoli to nebude snadné," poznamenal trenér Brňanů před startem série.

Tango se v reprezentační pauze připravovalo bez tria futsalistů, kteří bojovali v národním dresu o postup na evropský šampionát. Únava ale ještě nepřichází ke slovu. „Cítím se skvěle. Máme v mužstvu pohodu, to je základ. Pak jde vše snáze. A Teplice? Myslím, že zkušenosti našeho týmu rozhodnou," míní osmnáctiletý Radim Záruba, kterému v reprezentaci sekundovali Michalové Belej a Seidler.

Do Helasu se vrátil z reprezentačního klání nejlepší střelec týmu David Cupák. „Viděl jsem ho v pondělí na tréninku, je v pohodě. Ví, co potřebuje a jak odpočívat," hlásí připravenost největší opory mužstva Loup.

čtvrtfinále futsalového play off

Tango Brno – Balticflora Teplice

zápas: 5. dubna 20.00 (doma)

zápas: 10. dubna 20.00 (venku)

zápas: 12. dubna 20.00 (doma)

zápas: 17. dubna 20.00 (venku)

zápas: 18. dubna 20.00 (doma)

Helas Brno – Benago Zruč n. Sáz.

zápas: 5. dubna 20.00 (venku)

zápas: 10. dubna 19.30 (doma)

zápas: 12. dubna 18.00 (venku)

zápas: 17. dubna 19.30 (doma)

zápas: 19. dubna 20.00 (venku)

Další dvojice:

Era-Pack Chrudim – Slavia Praha

Bohemians 1905 – Vysoké Mýto

Série se hrají na tři vítězná utkání.