„Chtěl jsem zastavit trhák soupeře a došlo ke kontaktu s protihráčem. Nic hrozného, ale rozhodčí mě poslali do sprch," krčí rameny brzy sedmadvacetiletá opora, která se svým týmem zažívá nevydařený start do sezony. Brno prohrálo všechny čtyři duely a v tabulce mu patří poslední příčka.

Atmosféra v týmu není v tuto dobu asi ideální…

To je pravda. Ale nevěšíme hlavy. Potřebujeme vyhrát a snad se dočkáme co nejdříve. Nejlépe už v sobotu s Duklou.

Co lze pro zlepšení výsledků dělat?

Nezbývá nám nic jiného, než makat dál a pořádně trénovat. Každý musí začít od sebe. V zápasech nám k výhře chybí vždy hrozně málo. Už to musíme prolomit.

Dva zápasy jste prohráli o gól, o víkendu s Hranicemi o dva. Čím to?

Všechny duely jsou dost vyrovnané. Rozhodují vždy maličkosti. Nedělal bych z toho žádnou vědu. Musíme zabrat v důležitých chvílích.

Liší se nějak tréninky z toho důvodu, že zatím jen prohráváte?

Ani ne. Pořád jsou podobné. Nacvičujeme nové věci a připravujeme se vždy na aktuálního soupeře.

Před sezonou vás opustilo duo nejlepších střelců Jozef Hanták a Boris Aspridis. Nedaří se i kvůli tomu?

Na jejich odchod bych to nesváděl. Naučili jsme se hrát bez nich. V přípravě na sezonu nám to fungovalo. Dařilo se nám a soupeře jsme poráželi. Je pravda, že kluci to v rozhodujících chvílích brali na sebe, to teď dělají jiní.

V Hranicích vás rozhodčí vyloučili. Co se přihodilo?

Tentokrát jsem v tom nevinně. Nedostal jsem ji za řeči na sudí. Musím se teď hlídat. Z minulé sezony mám totiž na celý rok podmínku. (úsměv) V Hranicích jsem chtěl zastavit rychlý trhák soupeře o došlo ke kontaktu s protihráčem. Bylo to dost sporné a myslím si, že jsem vyloučený být neměl. I ostatní rozhodčí pak říkali, že to na červenou nebylo.

V úvodu extraligy jste měli těžký los. Jenže v soutěži moc slabých soupeřů není…

To je pravda. Začátek jsme měli vražedný, ale nic lehkého nás nečeká ani dál. V sobotu pražská Dukla, pak Zubří. V obou případech bude favorit náš sok. Liga je hodně vyrovnaná. Mrzí mě nejvíc domácí prohra s Karvinou.

Od loňska dálkově studujete na Masarykově univerzitě Management sportu. Odreagujete se při škole?

Nedávno začal semestr. K tomu jsem začal i pracovat, takže se teď nenudím.