O nabídce se přitom dozvěděl teprve v úterý, když na atletickém oválu trénoval s kondičním koučem Janem Cackem. „Je to narychlo, ale tohle se neodmítá. Zničehonic mi zavolali z Nizozemska, jestli chci zápasit, že to soupeř odřekl. Tak jsem souhlasil,“ popsal lakonicky cestu do Glory pětatřicetiletý Hron.

Původní Gergesův soupeř Chi Lewis-Parry si poranil ruku a ze souboje těchto dvou bojovníků sešlo už podruhé. To je dobrá zpráva pro brněnského Chřestýše, jak se Hronovi přezdívá díky jeho zálibě v chování hadů. „Trénuju pořád, takže jsem neměl žádný výpadek. Minulý týden jsem byl jen nachlazený, aspoň jsem odpočíval a cítím se dobře,“ říká zápasník vlastního klubu Hron Gym.

V Glory už se představil před třemi roky, kdy na body porazil belgického obra Kirka Kroubu. Jenže tehdy se jednalo o předprogram, v sobotu bude jeho duel v hlavní části večera. V nejprestižnější organizaci zápasí jako první český thajboxer. „Spíš než obavy mám radost. Priorita je udělat dobrý zápas. I kdybych prohrál, znamená to víc než ušmudlané vítězství,“ plánuje Hron.

Světový šampion organizace Kings of the Ring z minulého roku Gerges představuje velkou výzvu. „Je to opravdu top tvrdý zápasník. Souboj s ním pro mě znamená další metu. Prohrát můžu s kýmkoli, ale mám dost zkušeností, abych se o sebe v ringu postaral. Udělám maximum pro výhru,“ slibuje brněnský bijec.