Šafářová už letos Stosurovou porazila v únorovém Fed Cupu. Tehdy sehrály dva tie-breaky, dnes jen jeden, protože ve druhém setu se české dvojce podařil brejk v osmém gamu a zápas následně doservírovala k vítězství.

Další soupeřkou Šafářové bude Američanka Jamie Hamptonová, která v prvním kole vyřadila turnajovou jedničku Agnieszku Radwaňskou z Polska.

Kvitová měla v utkání s Wickmayerovou nakročeno k postupu. Ve třetím setu vedla 4:2 a 30:0 při svém servisu, ale podání si neudržela. "Musíš se povzbudit, jsi hrozně negativní. Soustřeď se na každý balon a jdi na každou výměnu v klidu," říkal trenér David Kotyza své svěřenkyni uprostřed sady, ale rady nepomohly.

Za stavu 5:5 v rozhodujícím setu si Kvitová pošesté v utkání prohrála podání. Pak zvládla odvrátit dva mečboly, ale při třetím udělala svoji 49. nevynucenou chybu v utkání a po dvou a půl hodinách hry odešla do šatny s hlavou sklopenou.

O postup do čtvrtfinále ještě v Eastbourne bojuje také Radek Štěpánek, který hraje s třetím nasazeným Němcem Philippem Kohlschreiberem.