Postaví se mu mistr Evropy z roku 2007 Igor Bugaenko z Běloruska. Na přípravu měl brněnský rodák jen dva dny. „Chtěl jsem zápasit a řekl jsem organizátorům, že nastoupím proti komukoli. Chystal jsem se na jiného soupeře, jiný styl, takže musím malinko změnit taktiku. Myslím, že to žádný problém nebude," usmívá se čtyřiatřicetiletá česká jednička supertěžké váhy.

V dubnu porazil na body v Žilině slovenského mladíka Martina Pacase, ale v lednu prohrál s Krykliou v čínském Nankingu na prestižním turnaji Kunlun Fight. S porážkou odešel z ringu po třech letech. „Moc jsem se těšil na duel s Krykliou, ale jsem hlavně rád, že mám zápas. Je to moje práce, můj život. Organizátoři mi navíc slíbili, že mi jej v budoucnu přivezou a odveta bude," povídá majitel pásů evropského i světového šampiona několika organizací.

Držet vzdálenost

S Bugaenkem se v dubnu utkal v Praze Hronův kamarád a sparingpartner Ondřej Hutník, který Bělorusa jasně zdolal na body. „Říkal mi, že je dobrý boxer, který se tlačí dopředu. Takových soupeřů už jsem měl několik, zkušenosti mi pomůžou, Chci si držet vzdálenost a zpracovávat ho nohama," plánuje český gladiátor s přezdívkou Chřestýš.

Na souboj se připravoval také v nizozemském Utrechtu v klubu Colosseum pod vedením kouče Dannyho de Vriese. Po sedmi letech tak ukončil spolupráci s Ivanem Hippolytem z Vos Gymu. „S Dannym jsme se poznali v Thajsku. Po sedmi letech už jsem chtěl změnu, nový impulz. Poznal jsem nové lidi i tréninkové metody," líčí bijec z klubu Muay Thai Brno.

S Bugaenkem se střetne ve čtvrtek večer v jednom z vrcholů Yangames Fight Night 3 v pražských Žlutých lázních. Ring bude pod otevřeným nebem. „Loni jsem tam byl jen jako divák a těším se, že si takovou atmosféru vyzkouším. Přivezu s sebou spoustu lidí z Moravy," dodává Hron.