Český, evropský i světový šampion několika organizací se Rudému škorpionovi, jak se Ignašovovi přezdívá, postaví podruhé v kariéře. Před dvěma lety jej v Aténách porazil jasně 3:0 na body. „Zranil se mi původní soupeř z jeho týmu a dostal jsem nabídku k odvětě s Ignašovem. Bude to náročnější zápas než předtím. Viděl jsem jeho poslední zápasy a dost se zlepšil," tuší jedenatřiceti­letý Hron.

Český Chřestýš se s ním střetne v sobotu na Slovensku při vrcholu galavečera Nitranská noc bojovníků. Kromě Hrona porazil běloruskou ikonu K-1 z českých gladiátorů pouze Roman Kleibl, jenže odvetu ovládl Ignašov. Právě v Nitře. „Hodně boxuje, musím si dát pozor na jeho zadní direkt. Často používá i zadní low kick (tvrdý kop holenní kostí na nohu soupeře – pozn. red.)," vyjmenovává jeho přednosti bijec klubu Muay Thai Brno.

Jenže i Hron se za dva roky posunul kupředu. „Zapracoval jsem hlavně na silových nedostatcích, podle trenéra mám tvrdší úder než kdy předtím. Taky jsem nasbíral zkušenosti a jsem v ringu klidnější. Dřív jsem byl zbrklý a kvůli tomu jsem třeba promáchl," podotýká absolvent Fakulty sportovních studií Masarykovy univerzity v Brně.

Podruhé se postaví soupeři, jehož jako mladší obdivoval. „Vzhlížel jsem k němu, s Peterem Aertsem patřil k mým vzorům. I ve svém věku je pořád pojem. Nikdy neprohrál před limitem, takže jakákoli výhra bude super," sděluje na adresu čtyřiatřicetiletého bojovníka. Kariéru Ignašova lemují dva tituly ve Světové Grand Prix K-1 či čtyři pásy profesionálního mistra světa v thajském boxu.

Hron nestál v ringu od konce května, kdy sestřelil ukrajinského hromotluka Dmitrije Bezuse. „Tak dlouhou pauzu jsem ještě neměl, jsem pořádně natěšený. Aspoň se zahojila zranění a zapracoval jsem na nedostatcích. Prospěl mi měsíc v Nizozemsku," hlá­sí.