Pod střechou zaplněného amsterdamského velodromu mu los turnajové pyramidy přisoudil pro semifinále o dvacet kilogramů těžšího holandského gladiátora Benjiho Zimmermana.

A český, evropský i světový thajboxerský šampion Hron kraloval. „Byl hodně velký, má snad sto třicet kilo a také je vyšší. Musel jsem se rychle pohybovat. Jednou mi kolem hlavy prosvištěla jeho pěst a kdybych ji koupil, tak si zaručeně ustelu. Ale vyhrál jsem jednoznačně na body,“ hlásil sedmadvacetile­tý borec.

Ve finále se Hron střetl se starým známým Brazilcem Andersonem Silvou. Toho porazil v říjnu minulého roku v klání King of the Ring. Ani tentokrát se sedmadvacetiletý brněnský gladiátor nenechal zaskočit. „V prvním kole mi trvalo, než jsem se rozhýbal, ale další dvě byla jasně v mé režii. Rozhodčí sice po třech kolech určili remízu a nařídili finálové kolo. Divil se tomu i ringový rozhodčí, ale tam už jsem ho zmáčkl úplně,“ vrátil se k duelu s Brazilcem Silvou.

Tomáš Hron, který si pro svou zálibu v chovu exotických plazů vydobyl přezdívku Chřestýš, přidal do své již tak bohaté sbírky pás Světového asociace Muay Thai.

Ten by mu mohl otevřít cestu k vysněným duelům prestižní série K-1 v Japonsku. „Tenhle úspěch řadím asi nejvýš v mé kariéře, protože jsem vyhrál v Holandsku nad domácími zápasníky. Moc si cením toho, že jsem si na svou stranu získal i diváky,“ radoval se Hron.

Pás světového šampiona mu v Amsterdamu předal trojnásobný vítěz K­1 Peter Aerts. „Moc si vážím uznání, které se mi tam dostalo. Třeba Benji Zimmerman vykřikoval, že všechny zbije a kdo je to ten Hron. Po zápase přišel a podal mi ruku,“ usmíval se brněnský thajboxer.

Tituly Tomáš Hrona:
- Mistr světa WMTA 2009
- Interkontinentální titul WKN 2006
- King of the Ring 2008 a 2004
- Mistr světa WKA 2004
- Mistr světa WKN 2003
- Zlatá medaile MS WKA 2002
- Mistr ČR 2002
- Mistr Evropy WKN 2001