V duelu s předním týmem ženské basketbalové ligy bude tišnovský kouč postrádat pivotku Andreu Filípkovou, nejnovější polskou posilu Angeliku Miszkielovou a také Kamilu Seluckou. „Pouze u Kamily jde o trošku vážnější problémy s kolenními vazy. Čeká ji ještě deset dní klidu, přesto by poslední dva zápasy mohla stihnout," doufá stratég momentálně druhého týmu první ligy.

Ligové selhání

Ještě před dvěma týdny přitom Tišnov soutěži vévodil. Pak ovšem přišly dva nezdary v koncovkách duelů proti rezervě Žabin a béčku Valosunu. „Padla na nás trošku deka," uznává kouč. „Snad nás ale dobrý pohárový zápas nakopne do dalších bojů," věří.

Ty na tišnovské basketbalistky čekají již o víkendu. „Holky nejsou na podobné zápasové tempo zvyklé, hrajeme totiž vždy dvě utkání jednou za čtrnáct dnů, a když se do takhle zajetého harmonogramu přidá střetnutí navíc, je to samozřejmě poznat. Uděláme čtvrteční a páteční trénink takový, aby holky víkend fyzicky zvládly," plánuje Pruša.

Hráčky Tišnova poměří síly s týmem ze ženské basketbalové ligy podruhé za poslední měsíc. Naposledy na vánočním turnaji padly se Žabinami o osmnáct bodů. „Tentokrát však budeme čelit jinému soupeři, který se prezentuje výtečnou přechodovou fází a vyšším důrazem než celky v první lize. Důležité tedy bude chytit začátek a aklimatizovat se na tempo soupeře," hledá tišnovský trenér recept na momentálně čtvrtý celek nejvyšší české soutěže.

MIROSLAV VOZDECKÝ