Svoji pověst lídra získaných míčů na Rosničce naplnila Jamajčanka Maurita Reidová, která jich proti Imosu přidala dalších osm. „Ztrácely jsme lehké míče a nechávaly soupeře skórovat. Na ztráty nebyl rozdíl markantní, ale my jsme měly málo zisků," konstatovala s patnácti body nejlepší domácí střelkyně Kateřina Hindráková.

Utkání rozhodla třetí čtvrtina, kterou Imos prohrál o třináct bodů. Pak už náskok soupeře nedotáhl. „Holky nebojovaly, nechaly se bít. Špatně jsme volili střelbu, když jsme měli soupeře zdvojovat, zapomínali jsme," jmenoval Bobrovský nedostatky.

Polský protivník a nováček Euroligy přitom měl pro Brno představovat jednoho z hratelnějších soupeřů v základní skupině. „Odehrály dobré utkání na Fenerbahce. Věřili jsme si víc, než jaká je realita," uvedl Bobrovský. „Sice se řekne Polsko, ale o tom to není. Jejich hra nám však určitě seděla víc než třeba proti Bourges," doplnila Hindráková.

Po závěrečném hvizdu se na palubovce radovala jediná Češka, kterou byla v dresu hostů Tereza Pecková. Česká reprezentantka v létě odešla z do Toruně právě z Imosu a ve středu prožila nostalgický návrat, při kterém ji diváci v hledišti svými pokřiky několikrát žadonili o návrat na Rosničku. „Tým potřebuje ještě posílit, ale ekonomická situace asi není lehká, snad se zlepší. Družstvo má potenciál, mladé hráčky jsou šikovné a je pro ně dobré, že si tolik zahrají," hodnotila Pecková aktuální podobu svého bývalého týmu.

V utkání zaznamenala vytáhlá křídelnice devět bodů. S Toruní vyhrála druhé ze čtyř euroligových utkání. „Jsme nováček, můžeme jen překvapit. Zatím se nám v Eurolize daří nad očekávání," těšilo ji.

Zato Imos zůstává jediným celkem ve své skupině, který letos ještě nezvítězil. „Každá si musíme zhodnotit v sobě, jestli pro výsledek udělala maximum. Nedaří se nám, ale beru si z každého zápasu to pozitivní. Nejde se v nich babrat dlouho, jdou jeden za druhým a musíme se snažit to napravit," řekla Hindráková.

V dalším euroligovém utkání se Imos představí ve středu na palubovce ruského Orenburgu.

Imos Brno - Toruň 62:82

Po čtvrtinách: 14:23, 33:42, 48:70. Nejvíc bodů: Hindráková 15, Smithová 12, Mainclová 10, Šoukalová a Stejskalová 7 – Pawlaková 17, Reidová 14, Ajdukovičová 13, Harrisová 11, Pecková 9. Trestné hody: 18/14 – 16/13. Fauly: 14:22. Trojky: 2:3. Diváci: 550.