„Na náš bláznivý basket s rychlými protiútoky to nebude, musíme se zaměřit na pozvolnou rozehrávku," dumal nad taktikou trenér Jan Bobrovský.

Zdravotní lapálie hlásí hned pětice hráček, z nichž Danielle Hamilton-Carterová s týmem vůbec neodjela. „Pamatuju si, že v Českém poháru před třemi lety nás bylo jen šest schopných. Teď máme aspoň holky z dorostu, které mohou naskočit. Tehdy jsme byly rády, že jsme zápas přežily," pátrala v paměti po horším stavu týmu křídelnice Barbora Kašpárková.

Do Krakova sice odjela i nejlepší letošní střelkyně týmu Alena Hanušová, ale ještě v úterý v posteli léčila chřipku. „Lékaři moc nechtějí, abych hrála, můj stav se může zhoršit. Ale já doufám, že to půjde," povídala Hanušová.

Nejlepší exekutorka trestných hodů v Eurolize s úspěšností nad 97 procent vynechala už víkendové střetnutí s pražským USK. „Nechci ji do ničeho nutit. Nebude to Alena, která tým potáhne čtyřicet minut, ale snad nám aspoň v některých okamžicích pomůže," věřil Bobrovský.

Brňanky v těžkých chvílích sázejí i na týmový charakter. „Proti USK všichni čekali debakl, ale nás to namotivovalo a kdo šel na hřiště, nechal na něm všechno. Nakonec jsme byly vyrovnaný soupeř," poukázala Kašpárková na porážku 64:85 s favoritem.

I ve středu od půl sedmé večer je Imos v pozici, kdy nemá co ztratit. „Wisla si pořídila další Američanku, takže základní pětku tvoří pět cizinek. Dalších pět hráček má na střídání. A nám chybějí tři pivotky," dodal Bobrovský s tím, že stále ještě nepočítá s četnějším zařazením nezkušených Anety Mainclové, Kláry Křivánkové a Renáty Zrůstové.

Brňanky logicky čeká i boj s výškovou převahou soupeře. „Musíme si v obraně pomoci, dá se s tím poprat. Prostor nesmíme dát hlavně Lavenderové," připomněla Kašpárková americkou pivotku, která se v prvním vzájemném zápase na výhře Wisly 67:61 podílela 34 body.

Situace v tabulce základní skupiny B je velmi vyrovnaná, šestý Imos má stejně bodů jako třetí Orenburg. Druhá Wisla má o jeden navíc. „Vzhledem k losu bude boj o postup těžký. Pomohlo by nám vítězství venku. Nepředpokládám, že pod sebe dostaneme někoho jiného než Šoproň a Montpellier," odhadoval Bobrovský.

Brněnský lazaret

Alena Hanušová

Důvod: chřipka

Danielle Hamilton-Carterová

Důvod: domácí léčení po hospitalizaci se žaludečními problémy

Aneta Mainclová

Důvod: po nemoci, má za sebou dva tréninky

Ivana Jalčová

Důvod: přetrvávající potíže s nohou

Veronika Vlková

Důvod: bolest v chodidle