Nováček florbalové extraligy započal letní přípravu, která bude vzhledem k vyšším nárokům soutěže náročnější než v předcházejících sezonách. „Už minulou sezonu jsme měli přípravu z hlediska sportovní úrovně nastavenou podobně jako teď. Přibude však trénink navíc. Vynasnažíme se, aby byla příprava ještě o něco intenzivnější a náročnější než minulý rok,“ přiblížil Fiala.

Pro pobyt mezi českou florbalovou sezonou se hodlá klub patřičně vyzbrojit. „Některé opory už máme domluvené a čekáme jen na dokončení formálních záležitostí, jiné hráče máme teprve vyhlédnuté. S ohledem na vyšší nároky, na kvalitu a šíři kádru, které superliga má, se snažíme nic nepodcenit,“ pronesl hlavní kouč brněnského výběru.

Základní část první ligy zakončili florbalisté Hattricku na druhém místě, když nestačili pouze na pražské Black Angels. Vzájemná finálová utkání obou celků sice byla vyrovnaná, ale všechny tři duely nakonec dopadly vítězně pro tým z hlavního města. „I když některé zápasy od nás nebyly ideální, jednalo se o kvalitní sezonu, což ukázalo také umístění na druhé příčce,“ uvedla na klubovém webu jedna z hlavních opor celku Luděk Ondráček.

Fazóna bývalého buldoka

Hattrick se tak musel v baráži porvat o postup do superligy s dalšími brněnskými florbalisty, s týmem Buldoků, kteří figurovali v nejvyšší soutěži od roku 1994/1995 a byli tak zvyklí nastupovat proti nejlepším.

Hattrick však měl v kádru hráče jako David Coufal, David Sládeček a Luděk Ondráček, kteří před začátkem sezony přestoupili do Hattricku. Právě Ondráček nasbíral v sezoně 116 bodů a pomohl tak Hattricku k vítězství. „Celou sezonu jsem se cítil herně velice dobře, což se odrazilo ve výkonech a bodování. Doufám, že to bude pokračovat i další rok v superlize,“ zadoufal Ondráček.

Po prvních dvou duelech vedl Hattrick 2:0 a postup do superligy měl na dosah. První mečbol však florbalisté Hattricku nevyužili a Buldoci ještě měli naději na obrat. Ten se však nekonal. Domácí utkání v Maloměřicích zvládl lépe tým Hattricku, který Buldoky po 25 letech vyprovodil z extraligy výsledkem 8:3.

ELIŠKA NOVÁKOVÁ