Ve sprintových závodech kategorie GTC to budou za volanty vozů Lamborghini Huracan SuperTrofeo Evo usedat Libor Dvořáček, Bronislav Formánek a Kurt Wagner, přičemž Formánkovi a Dvořáčkovi jde o zisk pódia v celkovém hodnocení.

Formánek je aktuálně na druhém místě za Samuelem Sládečkou a ve hře je tak šance i na celkové vítězství. K tomu je však potřeba hned dvou vítězství a minimální bodový zisk slovenského závodníka.

To pozice Dvořáčka je mnohem přívětivější. Dvořáčkovi aktuálně patří čtvrtá příčka se ztrátou pět a půl bodu na druhého z bratrů Sládečků, Filipa. „Oba jezdci mají ještě teoretické šance. Zatímco v případě Broňka je to opravdu spíš jen teorie, v případě Libora je vše stále otevřené, má to opravdu jen a jen ve svých rukách,“ hodnotí šance svých jezdců manažer týmu Jiří Mičánek junior.

Ten však do Maďarska nepojede pouze jako týmový manažer, ale také jako závodní jezdec. Tým se totiž rozhodl pro nasazení obou aut i do vytrvalostního závodu, ve kterém utvoří jednu z posádek s Formánkem. O jízdu ve druhém voze se pak postará ostřílené duo Dvořáček s Wagnerem, kteří spolu letos startují i v prestižním Lamborghini SuperTrofeo Europe.

Pátým jezdec pak bude týmový junior Michal Makeš, který se svým Renaultem Clio popere o zisk titulu v pohárovém Clio Cupu. „Michal stále doplácí na nepovedené závody na Slovensku. Pole v Clio Cupu je velice vyrovnané. Michal dokázal letos vyhrát prvních šest závodních jízd, i přesto mu v tabulce náleží druhé místo za Petrem Majerem. Ten bude ale podle dostupných informací v Maďarsku chybět, takže pokud Michal dojede alespoň jednou na bodech, nemělo by nic bránit jeho obhajobě loňského vítězství,“ uzavřel manažer.