Z deseti střetnutí Královo Pole se soupeřem z Hané devětkrát prohrálo. „Asi z nás mají už nějaký blok. Možná to vyplývá z jejich přílišné snahy. Tak moc chtějí, že potom hrají v křeči," myslí si hranický trenér Martin Schober, který vede tým společně s Liborem Hrabalem. Nelichotivou bilanci si uvědomuje i brněnský stratég Andrej Titkov. „Těžko s tím něco dělat, hráči se s tím musejí v hlavách vypořádat sami. Asi opravdu chtějí někdy až zbytečně moc," souhlasí se svým protějškem.

Proti pátému celku stojí sok, který v posledních dvou extraligových sezonách skončil vždy na stříbrné pozici. Podobnými ambicemi se netají ani letos. „Když řeknu něco jiného, budu lhát. Trápila nás zranění, to se teď zlepšilo. Tým má velkou vnitřní sílu. Letos mu hodně věřím, možnosti jsme ukázali třeba v Českém poháru," naráží Schober na účast ve finále a smolnou prohru s Lovosicemi.

I když je celek Hranic v sérii na tři vítězné duely favorit, žádné podcenění z jeho strany nehrozí. „Kdo nenastupuje do play off s pokorou, je snílek. Na nějakou předešlou úspěšnou šňůru s Brnem nemyslíme," povídá Schober.

Hranickou hru táhne několik individualit v čele se střelcem Miroslavem Rachačem a zkušeným matadorem Viktorem Hastíkem, který v Brně dřív hrál. „V našem posledním vzájemném zápase nás trápil i Jaroslav Zemánek. Právě na eliminaci těchto hráčů se v sérii zaměříme. Už na tom pracujeme v tréninku," ujišťuje brněnská spojka Lukáš Weintritt.

Královo Pole mělo od závěrečného prohraného duelu základní části se svým čtvrtfinálovým sokem čtrnáctidenní pauzu. „Na video jsem se díval, ale stejně mi moc nepomůže. V utkání se soustředím na střelcovu ruku," přidává poznatky z přípravy Bavlnka.

První střetnutí v Hranicích startuje v sobotu od šesti hodin večer, v neděli v půl jedenácté dopoledne se hraje odveta.

Soupeři očima trenérů:

„Hranice mají velmi zkušený tým. To je jednoznačně jejich hlavní devíza. Řada hranických házenkářů hrála v zahraničí a v klubu jsou už dlouhou dobu. Navíc mají z předešlých dvou sezon dvě druhá místa. V družstvu se nachází několik individualit, které táhnou celé mužstvo. V prospěch hranického týmu hraje i velmi pozitivní bilance v soubojích s námi. Na to se my však neohlížíme, chceme postup."

Andrej Titkov, trenér Brna

„Přednosti Brna shrnu ve čtyřech bodech. První je jejich trenér. Andreje dobře znám a moc si ho vážím. Zažil toho hodně jako hráč i teď jako kouč. Druhý bod představují ambice Brna. Už třetí sezonu se snaží proniknout do špičky extraligy. Je hladové po úspěchu. Za třetí má Královo Pole široký kádr, což může hrát v play off roli. Čtvrtou silnou stránku vidím v tom, že se mu vyhýbají zranění a jeho kádr má ideální věkový průměr."

Martin Schober, trenér Hranic