Mmcité naskočilo do utkání po čtyřicetidenní pauze od posledního zápasu v základní části. Dlouhá přestávka, ve které sehráli jen dva modelové duely, měla svoje následky. „Pro kluky bylo strašně těžké do utkání naskočit. Je to úplně něco jiného než trénink, zápasové situace v něm nenavodíte," krčil rameny Vrubl.

I proto se zejména zkraje zápasu hráči trápili a po dvaceti minutách vedli nejistým náskokem šesti bodů. „Pro Hradec Králové bylo mnohem jednodušší do zápasu jít, protože je rozehraný z play off první ligy. Tým má navíc dlouhodobě spolu, neměl co ztratit," řekl po utkání brněnský pivot Jakub Krakovič.

Hned po pauze ovšem Brňané navýšili svůj náskok na deset bodů a následně už jej pouze zvyšovali. „Ulevilo se všem, i divákům, kteří nám chtěli pomoct, ale sami nevěděli jak. Baráž jsem před patnácti lety zažil v Pardubicích na vlastní kůži. Rozdíl mezi oběma soutěžemi sice v kvalitě týmů je, ale v jednom jediném utkání se smaže," upozornil Vrubl.

Bývalý český reprezentant se před baráží posunul z asistenta do role hlavního trenéra, ale na lavičce nezůstane. „Jednalo se o řešení pouze na toto utkání. Zůstávám dál u mládeže, kde je spousta práce. Vím, že do áčka z ní můžeme dostat mnohem víc kluků," nastínil svoji další budoucnost.

Po skončení sezony klub začne řešit složení kádru pro tu nadcházející. V ní bude napravovat dvě poslední místa z předchozích dvou ročníků. „Zatím jsme žádné změny dělat nemohli, protože jsme se potřebovali zachránit. To byl krok jedna. Potom se můžeme bavit o tom, kde a kde bude," řekl Vrubl.

Filozofie klubu má ale i v budoucnu zůstat stejná jako dosud. „Věřím, že základ týmu zůstane a doplníme ho mladými. Máme úspěšné juniory, kteří hráli letos finále. Odchovance máme, takže dostanou šanci," uzavřel Vrubl.

mmcité brno 83
hr. králové 63

Po čtvrtinách: 19:12, 36:30, 61:48. Nejvíc bodů: Šiška 16, Krakovič 15, Bennett 14 – M. Peterka 22, O. Peterka 9, Mahler 8. Fauly: 29:20. Trestné hody: 22/10 – 35/26. Trojky: 5:3.