"Snažím se nepřemýšlet nad tím, že je to mistrovství světa. Beru to jako každý jiný závod a snažím se spíše soustředit na trénink, aby vše fungovalo, jak má. Abych zajel co nejlépe," řekl Březina před odletem do Číny.

Krasobruslař, který příští týden v pondělí oslaví 25. narozeniny, před vrcholnými akcemi nerad mluví o útoku na medailové pozice, i když například na evropských šampionátech mezi kandidáty vždy patří. Podobné je to i teď.

"Budu se snažit zajet co nejlépe. To je jediné, co můžu udělat. Jestli to vyjde, nebo ne, to neovlivním. Vše bude vycházet z toho, jak zajedu. Soustředím se na to, abych byl dobře připravený a měl dobrou kondici. Abych vjel na led a jel jako v tréninku. To je to, co můžu udělat," uvedl.

Svěřenec trenéra Karla Fajfra neřeší ani konkurenci. "Závodíme stejně každý sám se sebou a ne proti sobě. Bude záležet, jak kdo zajede. Já mohu udělat jen to, že zajedu dobře," řekl Březina. Chce podat lepší výkon než na lednovém mistrovství Evropy ve Stockholmu, kde po dvou pádech ve volné jízdě skončil pátý. "Doufám, že zajedu lépe," uvedl účastník olympijských her ve Vancouveru a v Soči.

Po evropském šampionátu si Březina dal čtyři dny volna a poté se opět začal připravovat v německém Oberstdorfu. V únoru se představil na Memoriálu Helmuta Seibta ve Vídni, který se solidním ziskem 230,45 bodu vyhrál. Na mistrovství světa by rád získal více bodů. Krátký program absolvuje v pátek a volnou jízdu v sobotu.