Pořadatelé Eset Cupu připravili pro jezdce při posledním podniku výzvu v podobě tří závodů ve sprintu. A protože nechyběla ani oblíbená vytrvalost, rozhodl se manažer stáje Jiří Mičánek mladší k nasazení pětice jezdců.

Tím se tým s červenobílými Lamborghini Huracane SuperTrofeo stal nejpočetnějším celkem celého víkendu. „Maďarsko bylo tečkou za naší středoevropskou sezonou, a tak jsme chtěli nejen potvrdit vybojované pozice z předcházejících podniků, ale především si to pořádně užít a naladit se na závěrečný podnik Lamborghini SuperTrofeo Europe, který se pojede tento týden ve španělském Jerezu,“ řekl Mičánek.

Milan Valachovič, nový trenér fotbalistů Sokola Lanžhot.
Po Machálkovi. Novou éru Líšně otevře fotbalový pracant Valachovič

Bronislav Formánek s Dvořáčkem si vyjeli druhé a třetí místo v celkovém pořadí. „V sezoně jsme kvůli startům v SuperTrofeu vynechali závody na Grobniku, což byly body, o nichž jsme věděli, že budou v konečném účtování scházet. Ve hře však zůstával zisk druhého a třetího místa, a to jsme si už nemohli nechat ujít,“ poznamenal Mičánek.

I on se dočkal medailového úspěchu na Hungaroringu. Společně s Bronislavem Formánkem vybojovali v závěrečném vytrvalostním podniku druhé místo, které jim po skončení celého víkendu patřilo také v konečném pořadí třídy GTC. „Jediná kaňka na uplynulém víkendu tak je odstoupení Dvořáčka s Kurtem Wagnerem ve vytrvalosti. Šlo o drobnou závodu v elektronice, čemuž nezabrání ani sebelepší příprava,“ zmínil manažer brněnské stáje.

Ten se dostal i k bilancování končícího ročníku. „Když to shrnu, máme za sebou další úspěšný rok,“ zhodnotil Mičánek.

Ilustrační foto
Rozhodčí v roli padoucha. Slavičín se zlobí: Takové praktiky? Je to ostuda