Na druhém místě tabulky skončil nováček z Čakovic, třetí byly Karlovy Vary a do play off proklouzl ještě Vsetín. „Zdálo se mi, že letos extraliga není tak kvalitní a že naše umístění není zásluha našich excelentních výkonů. Ostatní však říkají, že hrajeme pořád dobře. Tak já nevím, možná tomu nerozumím," usmívá se Gulda, jenž zároveň vede i českou reprezentaci.

základní část
- Čakovice - Modřice 2:6
- Modřice - Šacung 6:2
- Č. Budějovice - Modřice 1:6
- Modřice - Č. Brod 6:2
- Čelákovice - Modřice 4:6
- Modřice - Vsetín 6:0
- Karlovy Vary - Modřice 2:6
- Modřice - Čakovice 6:2
- Šacung - Modřice 1:6
- Modřice - Č. Budějovice 6:1
- Č. Brod - Modřice 3:6
- Modřice - Čelákovice 6:2
- Vsetín - Modřice 5:5
- Modřice - Karlovy Vary 5:5

Modřice dvanáct zápasů v řadě vyhráli, v závěrečných dvou kolech remizovali se Vsetínem a Karlovými Vary. „Soupeři nás podezírají, že jsme to schválně vypustili, aby na nás vyšel do semifinále play off Vsetín. Jenže to není pravda. Měli jsme problémy se složením týmu. Ale to nikomu nevysvětlím," lamentuje trenér.

Po odchodu zkušené opory Mrákavy, který zamířil do konkurenčních Čakovic, se do kádru desetinásobného českého mistra začalo prosazovat dravé mládí. Své první extraligové duely odehráli koučův syn Tomáš Gulda a Jan Hanus. „Oba skvěle zapadli a překvapili mě. Tomášovi je devatenáct let a Honzovi teprve šestnáct, ale poprali se s tím dobře. Jsou budoucnost Modřic," chválí benjamínky dlouholetý kapitán Radek Pelikán.

V semifinále play off, které začíná po prázdninách, čeká na suveréna základní části Vsetín. „Vyšel na nás ve stejné fázi soutěže i loni. Nebude to jednoduché, hraje za něj několik slovenských reprezentantů," varuje kouč Gulda.

„Po těch letech motivace samozřejmě trochu slábne, ale ve vyřazovacích bojích mám vždy husí kůži. Je to jiná soutěž a my se na ni musíme dobře připravit. Může se stát cokoli. Já však věřím, že pokud se nám nic zásadního nepřihodí, tak získáme jedenáctý titul," věstí Gulda.