Zoidl nastoupil ve stoupání na poslední horskou prémii ve Velké Bíteši a jeho trhák nikdo nezachytil. Snadno dojel čtyři uprchlíky, kteří rovněž jeho ostrému tempu nestačili. Čtyřiadvacetiletý Rakušan získal rychle náskok více než dvě minuty, který až v závěrečných kilometrech peloton snížil, ale nesmazal.

Dvacet kilometrů před cílem hlavní pole pohltilo i kvarteto Jiří Hudeček, Daniel Turek, Adam Homolka a Slovinec Matej Marin, které vydrželo v úniku sto kilometrů. "Cítil jsem se v pohodě, nechtěl jsem spoléhat na spurt pelotonu. Sólová jízda mi vyhovovala. Překvapilo mě, že se za mnou nikdo nepustil," uvedl Zoidl, jenž před týdnem vyhrál závod v rakouském Leondingu.

Mlynář skončil v tomto závodu na druhém místě už potřetí. "Neberu to jako smůlu. Náš tým spoléhal na spurt skupiny. Zoidl vyhrál zaslouženě," řekl pětatřicetiletý cyklista, který před deseti lety tradiční jarní podnik vyhrál. "Spolujezdci mi připravili pozici. Protože byl cíl po větru, tak jsem vsadil na dlouhý spurt a soupeři už mě nestačili předjet," uvedl Mlynář. Ve spurtu si vedl dobře po dlouhém úniku i Homolka, který skončil pátý.

Český pohár bude pokračovat 21. dubna v Kyjově.