Figurovala v nominaci na druhé utkání české reprezentace v kvalifikaci o mistrovství Evropy proti Rumunsku. „Jsem ráda. Vyplatilo se mi dřít celé léto. Zatímco ostatní hráčky třeba tři měsíce nehrály, jela jsem v kuse,“ řekla Andělová.

Rosice 06.10.2019 - HC Kometa Brno
Fiala to musel vzdát za nás. Budeme držet hubu a makat, říká kapitán Komety

Česká reprezentace vyhrála v pražské Královce s odřenýma ušima 60:59 a královopolská basketbalistka do utkání nakonec nenastoupila. „I tak jsem si to užila. Překvapila mě vysoká návštěvnost a strašně skvělá atmosféra. Byla jsem z toho nervózní, i když jsem nakonec do hry nezasáhla,“ připomenula třiadvacetiletá rozehrávačka.

SENZACE NA ÚVOD

Reprezentace v sestavě i s hráčkami Žabin Brno Petrou Záplatovou a Beátou Adamcovou vstoupila do kvalifikace překvapivou výhrou v Itálii 62:52 a i díky následnému vydřenému vítězství proti Rumunsku vévodí kvalifikační skupině D, ve které figuruje ještě Dánsko. „Holky určitě překvapily v Itálii a byly nadšené z výhry. Měly navrch v podkoškových soubojích, což jsem proti Italkám nečekala,“ přiznala Andělová.

Teď už se ovšem soustředí na klubové povinnosti. Královo Pole oslavilo před pauzou eurocupovou výhru nad favorizovaným Gorzówem 71:67, která udržela brněnský tým ve hře o postup v prestižní mezinárodní soutěži.

Ilustrační fotografie.
Poslední šance: rozhodněte, kdo se stane Osobností amatérského fotbalu

Před předposledním duelem skupiny v turecké Ankaře, který je na programu příští čtvrtek, sehraje KP v sobotu od půl čtvrté odpoledne duel české nejvyšší soutěže doma s Chomutovem. „Reprezentační přestávka je tragédie. Pro nás to byla kalvárie, protože jsme měli čtyři hráčky v nároďáku a mohli trénovat jen v sedmi,“ poznamenal kouč KP Dušan Medvecký.

Kromě Andělové mu chyběla i Sarah Beránková, která se taky připravovala s českou reprezentací, Veronika Remenárová pro změnu posílila slovenský národní tým a Chatilla van Grinsvenová plnila roli kapitánky v Nizozemsku.

Židenická obránkyně Martina Valehrachová loňskou sezonu vynechala kvůli zranění ramene, letos se opět zařadila mezi opory.
Cíl florbalistek Židenic a Bulldogs? Postup do play-off

Královu Poli patří s bilanci šesti výher a dvou porážek v domácí nejvyšší soutěži třetí pozice tabulky. „Zatím se nám až na výjimku vyhýbají zranění. Snad to tak zůstane,“ podotkl Medvecký.

Královo Pole do konce roku
Sobota 23. listopadu od 15.30
doma proti Chomutovu
Čtvrtek 28.listopadu od 19.00 v Ankaře proti Botasu (EuroCup)
Neděle 1. prosince od 15.30
doma proti Trutnovu
Středa 4. prosince od 19.10 doma proti Ramle (EuroCup)
Sobota 7. prosince od 15.30
doma proti Hradci Králové
Sobota 14. prosince od 17.00 v Praze proti Slavii