Dvaadvacetiletý rodák z Rohatce na Hodonínsku se musí podobně jako ostatní závodníci hlavně zavodňovat, aby měl při závodu co potit. „Je potřeba i dostatek cukrů, proto snídám ochucené müsli s medem a mlékem," popisuje svůj jídelníček Kornfeil.

I když se raději vyhýbá hamburgerům, v americkém Indianapolisu, kde závodil naposledy, jim odolat nedokázal. „Cítil jsem se kvůli tomu trochu nafouklý a do včerejška jsem shazoval zhruba kilo," vypráví.

jídlo pro divákypřibližně 400 lidí zajišťuje o víkendu občerstvení pro návštěvníky brněnské Grand Prix
za tři dny sní diváci celkem sedm tun klobás, párků na hotdogy, steaků a masa v hamburgerech
k masu fanoušci dostanou víc než dvě tuny pečiva
váha ovoce, které návštěvníci při závodech v Brně snědí, je půl tuny, zeleniny dvakrát tolik
v horkých dnech se lidé na tribunách zchladí také 300 kilogramy zmrzliny

Jeho brněnskému kolegovi Karlu Hanikovi o víkendu pomáhá se stravováním výživový poradce. „Obvykle si však dávám těstoviny posypané parmazánem," prozrazuje Hanika.

Těstoviny preferuje i jezdec královské kubatury Karel Abraham. S rajčatovou omáčkou mu je připravuje přítelkyně Patricie. „Mám na nich rád chilli, před závodem se mu ale raději vyhýbám," směje se populární Abaja.

Výživové poradce nevyužívá. Stejně jsou na tom Čechoněmec Kevin Hanuš a teprve čtrnáctiletý Martin Gbelec. „V den závodu nejím skoro nic, miluju ale svíčkovou," říká jedenadvacetiletý Hanuš.

MARKÉTA TURKOVÁ