Do ciziny šel s vidinou zahrát si korfbal v zemi netradičnímu sportu zaslíbené. To se mu nakonec povedlo. „Hlavní motiv byl pro mě korfbal. Pak jsem si tam našel i práci," přibližuje dlouholetý český reprezentant, který oblékal dres Eindhovenu a Wolvegy ve druhé nejvyšší holandské soutěži. „Třeba na finále jejich první ligy přišlo asi dvacet tisíc diváků, na naše utkání chodilo zhruba šest set lidí," popisuje oblibu sportu, o kterém v České republice nemá mnoho lidí ani ponětí.

Po příjezdu do vlasti si k dalšímu angažmá nevybral mateřské Znojmo, ale zlákalo ho Brno. „Jsem tu hlavně kvůli práci. V Holandsku jsem už strávil dost času. Chyběla mi rodina i kamarádi," komentuje svůj návrat Věžník, který nedávno vybojoval s českou reprezentací páté místo na mistrovství Evropy.

Brňané se nacházejí na čele nejvyšší korfbalové soutěže. „Chceme titul, máme na něj," burcuje korfbalista, jehož tým čeká v neděli v šestém kole Kolín. Zápasy začínají v hale v Neužilově ulici v Bohunicích v půl jedenácté ráno a v půl jedné odpoledne.