Bednarek uspěl díky tomu, že 230 překonal na první pokus, kdežto Mexičan Edgar Rivera potřeboval na stejnou výšku o skok víc. Třetí místo si za lepší zápis na 226 zajistil Brit Chris Kandu. Fandové mohli mít radost i z brněnského atleta Martina Heindla, který zdolal 223, vylepšil si osobní rekord a v tvrdé konkurenci skončil sedmý. „Jsem spokojený z pětasedmdesáti procent. Povedl se mi sice osobák, ale tři centimetry mi chyběly k tomu, abych si zajistil evropský šampionát," uvedl Heindl, který od léta závodí za pražskou Duklu.

Ženská část soutěže sice nabídla dramatické rozuzlení, ale na nižších výškách, než si pořadatelé představovali. Na 192 centimetrů se totiž dostaly jen Lakeová a Ukrajinka Julia Levčenková a obě třikrát shodily. Jelikož měly stejný zápis, následoval čtvrtý pokus na stejné výšce a Britka ho hned využila. „Přes všechny výpadky jsme si říkali, že když se ženám závod tolik nepodařil, tak se povede chlapům," povídal ředitel mítinku Zbyněk Háder.

Třetí pozici za skok přes 186 obsadila Švédka Sofia Skoogová. České závodnice Lada Pejchalová a vícebojařka Eliška Klučinová překonaly shodně 183 centimetrů a zbylo na ně dělené desáté místo. „Udělala jsem různé chyby, kterých je mi líto. V mých silách bylo skočit o tři centimetry víc," litovala Klučinová.

Výsledky:

Muži: 1. Bednarek (Pol.) 230 centimetrů, 2. Rivera (Mex.) 230, 3. Kandu (Brit.) 226, …7. Heindl (ČR) 223.

Ženy: 1. Lakeová (Brit.) 192, 2. Levčenková (Ukr.) 189, 1. Skoogová (Švéd.) 186, …10. Klučinová a Pejchalová (obě ČR), obě 183.

VÁCLAV PETRŮ

JAN PAŘÍK