Zklamalo vás umístění?

Vyloženě tak jej neberu. I když se to úplně neprojevilo na výsledcích, naše hra šla hrozně nahoru a v některých zápasech jsme prohráli jen těsně jako s Pragovkou nebo s Tatrou o bod. Většinu utkání jsme navíc odehráli venku, kde nám to až tak nejde. Jsme tým, který má velké výkyvy mezi duely doma a venku.

Čím si to vysvětlujete?

Naše hřiště je sice trošku menší než ostatní, ale nejde ani tak o velikostní parametry, jako spíš o psychologický efekt. Jeden důvod bude v domácí atmosféře. A na některé zápasy jako třeba na Tatrovku někdy jedeme s tím, že budou zase hrozné. Doma jsme schopní vybičovat se k mnohem lepším výkonům, což je dané tradicí. Uhráváme lepší výsledky než venku, čímž se efekt prodlužuje. Každý si říká, že doma hrajeme lépe a už tomu věří.

Z pěti jarních zápasů hrajete tři doma, takže se Dragon posune?

Doufám, že jo, protože se všemi týmy, které jsou kolem nás v tabulce, hrajeme doma, ať jde o Petrovice, Spartu nebo Slavii.

Poslední tři podzimní duely jste prohráli. Nahlodaly vám porážky sebevědomí?

Nemám pocit, že nás výrazně poznamenaly. U nikoho jsem si nevšiml, že byl skleslý nebo pesimistický vůči jaru, spíš naopak. Kdybychom hráli vyloženě blbě, možná nás to srazí, ale naše výkony nebyly špatné, proti Vyškovu jsme se podle mě vybičovali k úctyhodnému vystoupení, akorát nepřišly výsledky.

Takže se na jaře zaměříte na definitivní oddálení hrozby baráže, nebo věříte v semifinále?

Ideální jarní plán představuje play off, ale nevím, jestli ztrátu bodově naženeme za jarní zápasy. Nikdo popravdě nepočítá, že spadneme do baráže. Po loňské zimní přípravě přišel obrovský herní rozdíl mezi podzimem a jarem.

Těšíte se na zimní přípravu?

Slyšel jsem, že to bude docela záhul jako loni, ale těším se. Dost lidí zimní pauzu nemusí, často ani moc nesáhneme na balon, přesto jsem měl fyzické tréninky vždycky rád. Do Vánoc máme volnější období a po Novém roce přijde odříkání. (smích)

V čem vidíte rozdíl pod trenérskou dvojicí Nigel Briggs a Daniel Beneš?

Tréninky jsou rozhodně rozmanitější, máme mnohem větší variace cvičení a před každým se dovíme, na co se zaměří. Třeba na dvojité skládky a trénujeme je celou dobu. Dřív se dělalo všechno zároveň a taky nic. Tréninky jsou intenzivnější, občas se protáhnou třeba i o půlhodinu. Jsem rozhodně raději, jak je to teď nastavené.

Hlídají se ragbisté o Vánocích?

Vždy vidím rozdíl, když v lednu vejdu do šatny a všichni jsou takoví vláční a trošku vanovití. (smích) Potom je dobré pozorovat, jak se všichni po týdnech vysekávají, fyzička jde nahoru a cukroví mizí z těl. U nás v týmu se navíc rozjely kalorické tabulky, čím dál víc lidí si do nich zapisuje každé jídlo, aby nenakynul. Jestli jim to vydrží i přes Vánoce, nebudeme v lednu tak rozkydlí.

Podzim Dragonu
Jimi Vyškov – Dragon 54:5
Dragon – Tatra Smíchov 30:31
Sparta Praha – Dragon 10:24
Dragon – Říčany 7:33
Slavia Praha – Dragon 17:10
Petrovice – Dragon 19:20
Dragon – Praga Praha 7:14
Dragon – Jimi Vyškov 13:21
Tatra Smíchov – Dragon 46:10