Český gólostroj se v závěrečném utkání základní skupiny B zastavil na výsledku 12:1. „Chtěly jsme vyhrát a předvést minimálně stejnou hru jako proti Švýcarkám. Myslím, že se nám to perfektně podařilo už v první třetině. Dvanáct gólů je opravdu nádherných a máme se zase od čeho odrazit," radovala se.

První třetinu vyhrály české florbalistky 7:0, další dvě už vysoký rozdíl jen zvolna navyšovaly. „S lotyšským týmem jsem se potkala už na dvou mistrovstvích světa a z jejich strany šlo o nejslabší výkon, jaký jsem zažila. Pro mě osobně je to velké překvapení," kroutila hlavou sedmadvacetiletá účastnice šestého světového šampionátu.

Vysoké vítězství dodalo české reprezentaci sebevědomí po porážce 1:2 se Švýcarskem. „Chvilku každou z nás prohra mrzela, ale věděli, že skupina je těžká. Museli jsme porážku hrozně rychle hodit za hlavu, protože každý zápas je o stupínek výš a nemohli jsme si dovolit zaváhat," podotkla Billá. „Všichni jsme na prohru okamžitě zapomněli a myslím, že jsme se florbalem dokonce bavily," všimla si.

Billá v základní skupině, kterou hostila brněnská hala Vodova, odehrála jen pět minut proti Norsku a proti Švýcarsku šetřila nedávno zraněné koleno. „Zdravotně jsem to zvládla, holky mi pomáhaly a šlo to," povídala opora pražského Herbadentu.

Domácí výběr se podle ní pořád zlepšuje. „Už zápas se Švýcarskem ukázal, že se šplháme nahoru a s Lotyškami jsme to jen potvrdily," doplňuje obránkyně.

Ve čtvrtek od pěti hodin odpoledne Češky vyzvou v ostravském čtvrtfinále Polky. „Nám je jedno, na koho narazíme. Jelikož se chceme dostat do finále, musíme porazit každého," dodala Billá.