Český výběr, v němž je dalších šest borců mistrovského celku, se v základní skupině B utká ještě s Velkou Británií, Nizozemskem, Francií a Belgií. „Největší favorité jsou určitě domácí Nizozemci, dobře na tom budou i Němci, ale výkonnostně od nás nejsou daleko. Zbylé týmy se poperou o tři postupová místa," míní Hajtmar.

Ve druhé skupině favorizuje Itálii se Španělskem, s nimiž se čeští baseballisté střetli o víkendu na Italském baseballovém týdnu. Domácímu výběru podlehli 2:6, Španěly porazili 4:1. „Škoda, že jsme kvůli dešti neodehráli třetí duel s Tchajwanem, i tak jsme narazili na velice silná mužstva, s nimiž se můžeme utkat v případě postupu ze skupiny. S oběma celky jsme hráli vyrovnaně, takže nálada před turnajem je pozitivní," ujišťuje pětadvacetile­tý polař.

Český baseball na seniorském mistrovství Evropy niky medaili nezískal, před dvěma lety obsadil sedmé místo. „Z toho dvouletého cyklu, kdy nás vedou jen američtí trenéři, mám dobrý pocit. Myslím si, že jsme poskládali nejsilnější reprezentační tým za poslední dobu. Vedle sebe hrají zkušení hráči, kteří okusili i profiligy v Americe, a dravé mládí s příslibem do budoucna," míní Hajtmar o příchodu kouče Andyho Berglunda. „Pročistil se vzduch a v mužstvu dostali šanci všichni, kteří si tam zaslouží být," tvrdí.

Hajtmar s Draky dobyl po roční pauze mistrovský titul. „Hodně mě mrzelo, když jsme loni prohráli, o to víc jsem si letos oslavy užil. Zaslouženě jsme vyhráli," dodává.