Valosun je po třech ligových kolech bez porážky druhý za pražským USK, brněnský klub číslo jedna Imos drží třetí pozici, kam jej řadí úvodní prohra 61:73 se Slovankou. „Když potvrdíme dobrou formu, poprvé v historii pojedeme na derby v Žabovřeskách v pozici brněnského lídra. Doufám, že nás fanoušci v hojném počtu povzbudí," lákal příznivce prezident královopolského klubu Richard Foltýn.

I když pozice Valosunu trenéra Mariana Svobodu těší, o favoritovi brněnského derby nepochybuje. „Že půjde o královnu brněnského basketbalu, je nesmysl," má jasno kouč. „Pohled na tabulku je samozřejmě příjemný, ale zatím jde pouze o začátek dlouhodobé soutěže. Umístění je lepší než hra, která nesplňuje moje představy," doplnil Svoboda.

Proti Karlovým Varům, které mají pouze jednu výhru a naposledy podlehly 48:72 Imosu, se chce Valosun vytáhnout. „Věřím, že Vary porazíme, ale jde o hodně nepříjemný, tvrdý a zarputilý tým," uvedl kouč, jemuž chybí zraněná Michaela Vojtková.

Na předchozí domácí zápas napekla štrúdl jako hlavní cenu tomboly kapitánka Kateřina Sedláková. „Vítěz jej nechal rozkrájet a ochutnala ho půlka obecenstva," usmál se Foltýn.

Na dnešní utkání, které v nové hale ve Vodově ulici začíná v půl šesté večer, chystá čokoládové překvapení dle vlastní receptury Šárka Pospíšilová, která ve Valosunu hostuje právě z Karlových Varů. „Ještě při tomto utkání nabízíme celosezonní permanentky za akční cenu 99 korun," dodal prezident.

Imos se dnes představí od půl sedmé večer na palubovce čtvrtého Hradce Králové. Nováček a předposlední tým soutěže Sportovní škola míčových her Brno hostí na Rosničce od šesti hodin večer devátý Trutnov.