Obě porážky na palubovce Středočešek se však zdaleka nerodily podle stejného scénáře. Proto ještě královopolský tým pomýšlí na zvrat série hrané na tři vítězné duely. „První zápas nám vůbec nevyšel. Druhý byl už o hodně lepší,“ uznal brněnský kouč Marian Svoboda.

„Ale spokojený nejsem. Pokusíme se doma něco vymyslet a vyhrát. Slovanka se ukazuje jako velmi kvalitní soupeř. Naše pozice je teď samozřejmě těžší,“ povídal Svoboda.

Po vítězstvích domácích basketbalistek 91:74 a 87:78 může mladoboleslavský celek z Brna odjíždět s jistotou účasti ve čtvrtfinále v nejkratším možném čase. Však také o víkendu zvolil správnou taktiku. Na Valosun platil důraz. „Soupeř hrál hodně agresivně a rozhodčí na jejich hru přistoupili. To je pro nás problém v celé sezoně, když na nás někdo vyrukuje s tvrdou hrou. Ve druhém utkání jsme se s tím vyrovnaly,“ povídala bojovně naladěná zkušená rozehrávačka Valosunu Lucie Kysilková.

Ta je odhodlaná prodloužit si sezonu. Obzvlášť když se Valosunu v nedělním duelu konečně dařilo. „Oproti sobotě jsem viděla obrovský posun. Ale asi nám chybělo trochu štěstí, soupeřky ho naopak měly,“ vracela se k porážce o devět bodů Kysilková.

Navzdory reálné hrozbě basketbalové dovolené mají hrát Brňanky v klidu. Vedení jim žádné ultimátum nedalo. „Dostali jsme se na sedmé místo, což nikdo nečekal,“ vysvětloval kouč Svoboda, který nedávno s Valosunem prodloužil smlouvu o další dvě sezony.

Od půl páté se rozhoří bitva, která má být pořádně vyrovnaná. Už jsme s nimi hrály rovinu. Doma na ně máme a dokážeme vyrovnat,“ dodala Kysilková.