Královopolský celek si spravil chuť po nedělní porážce s Hradcem Králové v semifinále. „Šance na první trofej pro klub byla, ale Hradec odehrál v semifinále velmi dobré utkání, hraje v sezoně dobře a celou dobu je v ligové tabulce před námi, takže byl favorit. Na jedné straně je nepostupu škoda, na druhé je dobře, že jsme uhráli třetí místo," hodnotil vystoupení na turnaji brněnský trenér Marian Svoboda na svazovém webu.

Jeho svěřenky v duelu o bronz nezachytily začátek a po úvodní desetiminutovce prohrávaly o šest bodů, ztrátu ale do poločasu proměnily v náskok deseti bodů. Odstup na domácí celek pak udržovaly až do závěrečného hvizdu. „V prvním poločase ještě bylo vidět zklamání z toho, že jsme nepostoupili do finále a všechny hráčky se hledaly, hlavně motivačně. Druhý poločas už jsme ale hru zpřesnili a vyhráli zaslouženě," ocenil Svoboda zlepšený výkon.

Pod vítězství se sedmnácti body podepsala křídelnice Eva Mrhálková, s dvanácti body ji následovala Edita Šujanová a s jedenácti Beáta Adamcová.

Na domácí Karlovy Vary zbylo nepopulární čtvrté místo. „Měli jsme do utkání dobrý vstup, ale potom už se projevila větší zkušenost brněnských hráček. Bohužel lavička Valosunu je vyrovnanější než ta naše," poukázal domácí trenér Karel Drahokoupil na kvalitnější kádr jihomoravského celku .

Po poháru Valosun už ve středu od půl šesté odpoledne přivítá v ligovém duelu Slovanku.

Valosun Brno - Karlovy Vary 89:68

Po čtvrtinách: 22:28, 48:38, 65:56. Nejvíc bodů: Mrhálková 17, Šujanová 12, Adamcová 11, Vlková, Sedláková a Sanford po 10 – Kušlitová 24, Reisingerová 22, Andělová 14, Šmídková, Moučková, Řeháčková a Zuzáková po 2. Trojky: 10/6 – 20/5. Trestné hody: 26/17 – 23/21. Doskoky: 44 – 33.