„Jsme doma a je to asi nejvíc hratelný soupeř ve skupině. Doufám, že už to urveme na naši stranu a konečně zvítězíme," vyhlížela premiérovou výhru kapitánka Valosunu Kateřina Sedláková.

Brňanky zatím těsně prohrály duely s Miškolcem i Neapolí, nizozemský soupeř je na tom stejně. „Pokud internet nelže, nejedná se o tak vysoký tým jako v případě předchozích soupeřů, kde jsme s naší výškou měli pod košem problémy. To pro nás může být příjemnější," naznačil brněnský kouč Marian Svoboda. „Ženské týmy z Belgie a Nizozemska ovšem šly v poslední době nahoru," varoval.

akce pro diváky
- všechny děti dostanou eurocupovou samolepku
- jihomoravské oddíly ČBF mají po nahlášení vstup zdarma
- zajímavé ceny slosovatelných programů, k první ceně i žeton na porci svatomartinské husy do VIP sektoru
- přestávková soutěž v hodu na koš o láhev svatomartinské­ho vína

Orange Blizzards nepředstavuje tradiční oddíl, nýbrž sdružuje elitní domácí hráčky a v kádru nemá jedinou cizinku. „Jsme takový reprezentační výběr, máme basketbalistky víc našich ligových družstev," ozřejmila manažerka Puck van Hasseltová.

Sedláková očekává běhavého soupeře. „Nám to může vyhovovat, protože chceme hrát podobný basket. Ale nesmíme moc plašit," upozornila česká reprezentantka.

Valosun se na třetí duel v EuroCupu naladil nedělní výhrou 67:57 na palubovce Mladé Boleslavi, kterou ukončil sérii tří porážek v řadě. „Holky šly do zápasu s velkým nasazením a chutí vyhrát. Bylo to vidět v prvním poločase, kde jsme hru ovládali a rozhodli jsme o výsledku," potěšilo Svobodu.

Vrásky mu naproti tomu udělalo zranění pivotky Edity Šujanové, které soupeřka přilehla koleno a duel nedohrála. Ve středu by ovšem na palubovce scházet neměla. „Byla u lékaře a není to nic vážného. Je to i o jejím pocitu, kolena jsou nevyzpytatelná. Pravděpodobně nastoupí, ale cením si toho, že holky dokázaly hrát i bez ní," vzkázal svým svěřenkám Svoboda.

„V Mladé Boleslavi jsme si spravily chuť. Měly jsme dobré momenty, hrály agresivně a nic jsme nepodcenily. Doufám, že výhra nám pomůže," doplnila Sedláková.

Na první duel v EuroCupu dorazilo do haly v Králově Poli 822 diváků a klub touží návštěvu ještě vylepšit. „Chceme pokořit tisícovku," přál si generální manažer Richard Foltýn.

I hráčky se po dvou duelech venku těší na vlastní hřiště. „Doma hrajeme líp a máme k tomu velkou podporu diváků. První zápas v EuroCupu byl skvělý, tento je pro nás důležitý z hlediska možného postupu," dodala Sedláková.