Kdekdo by po tak fatální příhodě upadl do deprese, Vašíček se však pustil do dalších výzev. To se mu vyplatilo. Ve středu pro něj ve sportu boccia startují paralympijské hry v brazilském Riu de Janeiro. „Turnaje hraji až od roku 2013 a Rio je moje první paralympiáda, o kterou jsem usiloval," přiblížila česká jednička ve sportu podobném pétanque, při kterém za pomoci asistenta vysílá sportovec ze speciální rampy míčky.

Absolvent oboru Výpočetní systémy na Střední průmyslové škole Jedovnice je jeden ze dvou Jihomoravanů na brazilských hrách. Vedle něj se jich účastní i cyklista Ivo Koblasa. „Doufám, že se stihneme porozhlédnout i mimo sportoviště. Rád bych se podíval na známou sochu Krista," povídal dvaatřicetiletý Vašíček.

Před odletem ho neděsila ani dlouhá cesta do brazilského velkoměsta. „Už jsem letěl do Číny a Kolumbie. Z toho pohledu už vím, co na mě čeká," sdělil paralympionik. V tu dobu nevěděl, že bude muset kvůli srážce letadla s ptákem při mezipřistání nuceně trávit dva dny na Kapverdských ostrovech.

I když se nejvíc těší na atmosféru sportovního svátku, stranou nezůstávají ani ambice. „Boccia je dost nevyzpytatelná. Soutěžíme na povrchu taraflex, kde míčky létají trochu jinak. Přizpůsobil jsem tomu trénink, tak jsem snad připravený. Zisk medaile je reálný," přemítal Vašíček.