Telefonicky se spojili kvůli středečnímu rozhodnutí vlády přidělit letošní Grand Prix o deset milionů méně, než původně Chládek přislíbil. V reakci na to ředitelka Masarykova okruhu Ivana Ulmanová oznámila, že bez podpory státu se od příštího roku závod mistrovství světa silničních motocyklů nepojede.

Vedení Masarykova okruhu musí příští týden na německé Velké ceně oznámit společnosti Dorna (organizátor celého mistrovství světa), jestli bude schopné pořádat závody i v příštích letech. To v tuto chvíli zaručit nemůže. „Automotodromu Brno sdělím, že je třeba podle mého odhadu minimálně pět až šest týdnů k dalším jednáním a přípravě eventuálních podkladů pro rozhodnutí vlády ohledně Grand Prix," sdělil po včerejším jednání Hašek.

Vedení Automotodromu se jeho přání pokusí splnit. „Dornu požádáme o prodloužení termínu, do kdy musí zaznít definitivní rozhodnutí. Rozhodnutí je na ní. Doufáme, že nám ještě čas dá," řekl mluvčí Masarykova okruhu Jiří Smetana.

Další možnosti boje za zachování české Grand Prix už nevidí. „Došli jsme se na vrchol struktur, které nám mohly pomoci. Neuspěli jsme. Iniciativu teď převzal hejtman. Za nás pořád platí, že pokud zůstane zachovaný současný stav, Velkou cenu od příštího roku zrušíme," doplnil Smetana.

DAVID NEKVINDA