Ve druhé části se diváci těšili na nápor Brna, po minutě se ale přesně trefil vítkovický Delong a stav utkání byl rázem 1:3. V závěru druhé třetiny se do sebe pustili navíc bouřliváci Sladký z Vítkovic a Sládeček z Brna a Buldokům se tak vidina změn skóre ještě více vzdálila. Do šaten se šlo za stavu 2:4 pro Vítkovice.

První kolo v halové kopané odstartovalo v Kyjově.
Favorité halové kopané v Kyjově potvrdili své ambice

Do třetí třetiny vstoupili lépe hráči Brna a rychlou brankou byly vicemistrovi již na dostřel. Následně přišel však zřejmě nejhezčí gól utkání. Hrubý nasadil kličku klečícímu obránci a střelou do protějšího rohu Mazánkovy branky vstřelil pátý gól. Snížení na 4:5 přinesla přízemní střela Coufala. Celá hala očekávala závěrečný nápor Brna.

Ten sice přišel, ale nikdo ze střelců nemířil přesně, a tak si tři body za výhru 5:4 odváželi z Hodonína hráči Vítkovic. „Celé utkání hodnotím pozitivně. Jsem moc rád, že se nám to podařilo. Velký dík patří všem, kteří mi pomáhali organizovat toto utkání a partnerům,“ řekl hlavní organizátor Jiří Wagner.

Bulldogs Brno – 1. SC TEMPISH Vítkovice 4:5 (1:2, 1:2, 2:1)
Branky : 8. Černoch, 36. Novotný, 45. Kadlec, 48. Coufal – 14. Bräuer, 18. Hubálek, 22. Delong, 31. Delong, 45. Hrubý.
Rozhodčí: Kačer, Vašíček.
Diváci: 739

Sestava Brno: Kuhn (Mazánek) – Bauer, Kladivo, Sládeček, Žižka, Nonn – Kadlec, Mráz, Coufal – Juhaňák, Pešák, Koláčný – Jurševskis, Černoch, Michálek – Novotný, Grlický, Lorenc
Sestava Vítkovice: Souček (Jasiok) – Jankulár, Nehera, Jastřembský, Děček, Hubálek, Němec – Hrubý, Sladký, Jan Šebesta – Vilím, Rýpar, Gál – Hájek, Firda, Bräuer – Delong, Besta, Tokoš