Brňané si díky čtvrtečnímu vítězství 4:3 na jihu Moravy vynutili sedmý duel, ale na vítězný výkon se jim nepodařilo navázat. „Byli jsme až moc opatrní. Plnili jsme sice taktické pokyny, ale asi to chtělo víc odvahy, byli jsme bojácní. Domácí odskočili o dva góly a ve třetí třetině už jsme je nedohnali," rekapituloval poslední duel sezony Kadlec.

Mistrovský celek si po nejtěsnějším vítězství 4:3 v sérii a postupu mezi čtyři nejlepší celky extraligy oddechl. „Jsme strašně rádi za postup do další fáze. Chci poděkovat všem našim fanouškům, kteří přispěli k našemu vítězství, a taky Brnu. Bylo odhodlané, bojovné a tím nám dělalo problémy. Nicméně myslím, že postoupilo florbalovější mužstvo a že jsme si to zasloužili," sdělil vítkovický trenér Michal Deus.

Brňané se s obhájcem mistrovského titulu potkávají pravidelně, od roku 2002 letos už posedmé a v prvním kole vyřazovací části s ním vypadli už třikrát v řadě. Nikdy s ním ovšem nesehráli tak vyrovnanou sérii. „Rozhodla větší zkušenost soupeře a domácí prostředí. Poslední zápas nevybočoval z předchozích utkání v sérii. Až na dvě výjimky jsme nepůsobili horším dojmem a bylo vidět, že se tým zlepšil," pochválil své svěřence brněnský trenér Rudolf Škubal.

„Domácí prostředí sehrálo svoji roli, v obou halách je atmosféra specifická a na každý tým dolehne," souhlasil Kadlec.

Podle kapitána rozhodovala především produktivita obou celků. „Vytvořili jsme si přibližně stejně šancí, jenže soupeř z nich vstřelil víc gólů," podotkl.

K postupu do semifinále nepomohl brněnskému družstvu ani plakát s motivačními hesly, který do kabiny vyvěsil obránce Martin Komenda a měl Buldoky ještě víc nabudit. „Hesla jsme asi splnili jen částečně. Kdybychom je dodrželi úplně, tak jsme si v sobotu večer nedali pivo na žal, ale na oslavu," dodal Kadlec.

vítkovice 4 - bulldogs brno 2

Třetiny: 2:1, 1:0,1:1. Branky a nahrávky: 3. Veltšmíd (Matúš), 15. Žák (Hrubý), 26. Veltšmíd (Petr Jankulár), 56. Řezanina – 15. Juhaňák (Bauer), 57. Jalový (Sládeček). Rozhodčí: Kamil Sojka – Tomáš Sojka. Vyloučení: 2:1. Bez využití. Diváci: 480. Zásahy brankářů: Roman Ciompa 19/21 – Filip Kejík 21/25. Konečný stav série: 4:3.

Vítkovice: Ciompa – Žydel, Heczko, Brus, Hubálek – Matúš, Veltšmíd, Jankulár, Hájek, Šebesta, Řezanina, Hrubý, Koňařík, Žák.

Brno: Kejík – Bauer, Jakůbek, Jalový, Komenda – Kadlec, Juhaňák, Coufal, Grich, Sládeček, Ondráček, Fuchs, Koutný, Mendrek.