Sportovní univerzál z Brna kombinuje kanoistiku a biatlon. „Odmala jsem vyrůstal na vodě. Všechno mi šlo jaksi samo. Brácha je juniorský mistr světa a sestra Katka mistryně světa dospělých," upozorňuje na slalomářské rodinné úspěchy student brněnského gymnázia Ludvíka Daňka.

Hoškova cesta k biatlonu byla zajímavější. „Ani nevím, jak jsem se k němu dostal. Tenhle sport se mi líbil v televizi. Vždycky mě bavili víc běžky než sjezdovky. Jednou jsem šel na biatlonový trénink a chytlo mě to," popisuje.

Šestnáctiletý Brňan o tradičních městských sportech neuvažoval. Fotbal ani basketbal Hoška nezaujal. „Na míče moc talent nejsem. Nelíbí se mi ani sporty jako atletika nebo rychlobruslení, kde člověk závodí na oválu pořád dokola," vypráví.

Teď ví, že si zvolil dobře. Na Zimních olympijských hrách mládeže v rakouském Innsbrucku se letos blýskl sedmým místem ve štafetě. „V biatlonu se mi daří. Plním si sen, protože chci něco velkého dokázat. Někdo si myslí, že se disciplíny nedoplňují. Jenže se doplňují krásně. I ve sportovních knížkách se píše, že kajak a lyžování posiluje souměrně horní polovinu těla, což v obou sportech využiju," líčí všeuměl.

Hoška čeká juniorské mistrovství světa v kanoistice. „Chci se dostat do semifinále a přeju si finále. Bude to o štěstí. Do desítky bych mohl proklouznout," povídá mladík, kterého na vodních sportech baví hlavně výborná parta kolem lodí.

Hošek si uvědomuje, že kombinace obou odvětví nejde udržet dlouhodobě. „To by byla pohádka. Tuším, že se musím rozhodnout. Udělám to podle výsledků. V kanoistice mezi ročníky narození 1995 jsem větší suverén než v biatlonu. Tam je konkurence vyrovnanější. Jednou chci závodit na olympiádě a šampionátech dospělých," usmívá se brněnský slalomář.