„Oba zápasy chceme vyhrát,“ zaznívá sebevědomě z tábora Brňanů. Jestli jde o sebevědomí přehnané, bude jasné už dnes večer. Na domácí čeká dravý soupeř, který v dosavadních třech zápasech prohrál pouze se suverénním Libercem.

Zato JMP se krčí na dně tabulky, ale kvůli pohárům odehrálo v domácí soutěži jediné utkání. Z haly nováčka ČZÚ Praha si svěřenci Jaroslava Vlka odvezli nelichotivý výsledek 1:3.

„Na to jsme už zapomněli, dohrávali jsme ve zdecimované sestavě,“ připomíněl manažer týmu Martin Gerža nepříjemný fakt. V Praze se zranil Tomáš Paul, který se v přípravě osvědčil.

„Je týden po operaci vazů v kotníků. Bude chybět dva až tři měsíce,“ upřesnil diagnózu kouč Jaroslav Vlk. Radost mu dělají uzdravující se Katona s Klapalem. Druhý jmenovaný už dokonce nastoupil v Bukurešti. „S nimi bude skladba družstva podobná jako loni,“ srovnává Vlk.

JMP chce i letos zažít dobrodružství v podobě play­off. „Pak uvidíme, čeho bude mužstvo schopné. Výkon týmu roste zápas od zápasu,“ upozorňuje kouč.

Opakovačka loňského čtvrtfinále s Ostravou rozhodně mine Michala Hrazdiru, který po sezoně zamířil do italského Trevisa a hostuje ve Vídni.

Vedení Brňanů přiznává, že jeho absence v kádru bude znát. „Vždyť byl nejlépe bodujícím hráčem v celé soutěži,“ vyzdvihuje Vlk schopnosti reprezentanta. Přesto doufá, že se tým s touto ztrátou vyrovná. „Michalovy body si rozdělí ostatní hráči,“ odhaduje.


Trenér počítá i s mladými hráči, které si JMP vychovalo. Práce s mládeží patří v Brně k nejlepším v republice.

„Třeba Leikep nebo Auer ukazují, že na extraligu mají. V průběhu zápasů mohou zasáhnout,“ myslí si Martin Gerža.

Mladá síla vládne týmu stejně jako vloni. Jen kapitán Hroch už se řadí k třicátníkům, ostatním je lehce přes dvacet. Lodivod se však mladické nezkušenosti neobává. „Jsme o rok starší než vloni,“ reaguje s dávkou humoru.

Dohrávka prvního kola odstartuje dnes v šest hodin v hale na Kounicově.