Brňané se před zaplněnou domácí halou pustili do favorizovaného soupeře bez respektu. Za mohutného povzbuzování osmi stovek příznivců, si došli pro vítězství v prvním setu v poměru 25:21. „Trošku jsme se na začátku trápili v útoku. To se nám však dařilo úspěšně kompenzovat na bloku a dokázali jsme také těžit z chyb soupeře,“ hodnotil po utkání trenér Brňanů Jaroslav Vlk.

Ostrava se však otřepala, vyvarovala se nevynucených chyb a druhý set vyhrála jasně 25:15. Poté nastaly velké chvíle domácích. Na celku Ostravy bylo vidět, jak moc jim chybí zraněný smečař Ching. Navíc zklamal univerzál Konečný, který byl jen stínem ostravského tahouna loňské sezony. Brno se opět se ujalo vedení.

„Diváci mohli vidět velice kvalitní volejbal. Rozhodl třetí set, kdy jsme zamíchali sestavou a začali hrát vabank.“ radoval se brněnský kouč. Ve čtvrté sadě výborně servíroval především Martin Böhm, který slavil dvacáté narozeniny. „Podali jsme kvalitní bojovný výkon. Škoda, že se hraje už zítra, mohli jsme to trošku oslavit,“ smál se po utkání brněnský křídelník.

Ostrava v té době byla bezradná. Brno uteklo na 20:12 a závěr setu se dohrával před ve stoje aplaudujícími diváky. „Před takovým publikem jsme necítili žádný stres a šli jsme do toho naplno. Takovou atmosféru jsem ještě nezažil,“ radoval se Böhm. „Poslední krok bývá nejtěžší. Ale my se určitě dobře připravíme. Do Ostravy už se nám rozhodně nechce,“ uzavřel Vlk.

Čtvrtý duel čtvrtfinálové série je na programu dnes, opět od 18 hodin v hale na Kounicově ulici.