To nebyl zápas pro diváky se slabými nervy. Brněnští volejbalisté sice dokázali ve čtvrtém setu odvrátit tři mečboly soupeře, přesto prohráli 1:3. V sérii o bronzové medaile z volejbalové extraligy chybí Opavě pouze jediné vítězství.

„Měli jsme slabší koncovky setů, kde se projevila naše nezkušenost. Opava opět prokázala, že má silný tým,“ hodnotil smutný domácí trenér Miroslav Čada. „My jsme se celé utkání potýkali s horším příjmem. Kvůli tomu jsme se pak nemohli především ze středu prosadit,“ hledal Čada příčiny neúspěchu.

Od začátku zápasu bylo jasné, že rozhodnou jenom malá zaváhání. Bodový stav se přeléval z jedné strany na druhou a ani jeden tým si nevytvořil větší než tříbodový náskok. Jenže za stavu 21:22 v prvním setu Slezané ubránili Hrazdírovu smeč a získali potřebné vedení.

„Bylo vidět, že Opava má pevnější nervy. My jsme udělali několik taktických chyb na nahrávce, které nám prohrály celé utkání,“ stěžoval si brněnský kapitán Michal Hrazdíra.

Začátek druhého setu se sice domácím nepodařil, ale pak začali úřadovat. Klapal skvělou smečí zavelel ke čtyřbodové šňůře a JMP pak vedlo 10:5. V polovině sady se jeho náskok zmenšil, ale v koncovce Brňané nezaváhali a vyhráli druhý set poměrem 25:21.

Pak už ale Opava prokázala, jak má psychicky odolné a zkušené mužstvo. Třetí set rozhodl pro svůj tým skvělý opavský blok.

Závěr dramatického duelu byl jen pro otrlé povahy. Brňané odvrátili tři mečboly, pak se dokonce ujali vedení 27:26. Ale to bylo všechno. Čtvrtý mečbol už Opavané využili, když Sekanina zasmečoval do autu.

„Nedá se nic dělat. Je to pořád otevřené. Zítra to bude zase vyrovnaný zápas, ale musíme ho zvládnout lépe,“ uzavřel Hrazdíra.

Dnešní utkání začíná opět od 18 hodin v hale na Kounicově.