"Zápas vypadal podobně jako ten první. Jen ve třetím setu jsme měli problém na příjmu, ale zvládli jsme to," uvedl budějovický kapitán Michal Sukuba.

Tvrdé podání a následná neprostupná obrana Jihočechů nepustila brněnský celek vůbec do hry. Navíc svěřenci trenéra Jana Svobody téměř bezchybně útočili a v poklidném tempu vyhráli úvodní dva sety. "Chtěli jsme potrápit Budějovice o trochu více. To se nám podařilo jen v posledním setu. Lépe jsme se prosazovali v útoku a zlepšili jsme podání. Škoda jen že jsme zlepšený výkon nevyužili," posteskl si trenér poraženého celku Miroslav Malán.

Ve třetí sadě totiž Brňané přitvrdili na podání a rozhodili do té doby v pohodě hrajícího obhájce titulu. Dostali se dokonce poprvé v zápase do vedení. Odskočili do stavu 8:6 a 14:12.

Po druhém technickém time outu ovšem přidali v obraně několik povedených zákroků domácí hráči a vývoj setu nakonec otočili. "Ve třetím setu jsme začali hůř přihrávat, ale také jsme nehráli tak precizně. Navíc Brno získalo šestnáct bodů svým útokem, proto byla koncovka vyrovnaná," komentoval Svoboda výsledek třetího setu 26:24.

Čtvrtfinále pokračuje v Brně v neděli. Případné čtvrté utkání je na programu opět na jihu Moravy v pondělí. "Doufám, že u nás soupeř přespí," zadoufal s úsměvem Malán. "Věřím, že sérii ukončíme už v prvním utkání v Brně," kontroval Svoboda.

České Budějovice - Volejbal Brno 3:0

Sety: (14, 15, 24)

Budějovice: Zapletal, Novotný, Sukuba, Mach, Fila, Rojas, libero Juračka - Habr, Motys.

Brno: Fučík, Mlčuch, Zajíček, Smrčina, Kuliha, Katona

Diváci: 500

Rozhodčí: Kvarta - Vojtíšek.

Stav série: 2:0